МВР

ОД Бургас

 

Министър Радев: Правилният подход е да мотивираме служителите, за да изискваме и по-добри резултати от тях

26 мар 2018

Вътрешният министър и главният секретар на МВР присъстваха на годишния отчет-анализ на ОДМВР-Бургас

  

Политическото ръководство на МВР си дава ясна сметка, че въпросът с кадрите е от изключително значение. Затова полагаме усилия за увеличение на доходите на полицаите, за осигуряването им с максимално качествено униформено облекло и предпазни средства, с гориво и автомобили. Правим нужните крачки за подобряване и на условията за работа, посочи министър Валентин Радев. Той бе категоричен, че правилният подход е да мотивираме служителите, за да имаме основанието да изискваме още по-добри резултати от тях. Вътрешният министър благодари на служителите на ОДМВР-Бургас за постигнатите резултати и припомни, че една от основните задачи е опазването сигурността на хората. В този смисъл той подчерта изключителното значение на взаимодействието с местната власт, прокуратурата и съда. Министър Радев обърна внимание на задачите, с които ОДМВР-Бургас е натоварена във връзка със спецификата на региона – зелена, морска и въздушна граници, предстоящ  активен туристически сезон, през който многократно на територията на Бургаска област се увеличават посетителите, концентрира се и криминалният контингент от цялата страна. „Продължавайте със същото темпо“, пожела на състава на областната дирекция и главният секретар на МВР. Отчитайки сложността на криминогеннатаобстановка на региона, гл.комисар Младен Маринов посочи, че дирекцията има добри резултати в противодействието с престъпността, видим е и спадът по почти всички показатели на конвенционалната престъпност. Главният секретар обърна специално внимание на показателите от пътнотранспортните произшествия, които в региона са увеличени и очерта този проблем като приоритетен през настоящата година.

 През изминалата година на територията на ОДМВР Бургас са регистрирани 357 престъпления против личността при 303 за 2016 г. Разкрити са 107 престъпления. Установени са извършителите и на регистрираните през годината 5 умишлени убийства. Регистрираните през периода престъпления против собствеността са 4 181, с 15 % по-малко спрямо предходната година, като разкриваемостта бележи ръст с 4,52 % при криминалните престъпления и с 5,32 % при икономическите престъпления. Установени са 891 извършители. Разкрити са и 226 престъпления, регистрирани в предходни периоди с 269 извършители.

През 2017 г. работата по предотвратяване, пресичане и разкриване на извършваните грабежи бе приоритетна за ОДМВР - Бургас, което доведе до намаление с 44,7 % на регистрираните грабежи. Разкрити бяха 39 с установени 43 извършители. Разкрити са и 7 грабежа от предходни периоди с 9 извършители.

През периода се наблюдава намаление на регистрираните кражби - с 14,76 % по-малко от предходната година.

Резултатите по досъдебните производства обективират усилията на всички служители в ОД МВР – Бургас, не само на разследващите полицаи. Разследването е колективна дейност в която работят в екип служители от охранителна, криминална полиция и отдел „Разследване“ в ОД МВР – Бургас.

 27 март 2018 | 09:08