МВР

ОД Бургас

 

Две бързи полицейски производства за нарушаване на съдебна забрана по Закона за защита от домашно насилие са образувани в Пето Районно управление – Бургас

09 мар 2018

Две бързи полицейски производства за нарушаване на съдебна забрана по Закона за защита от домашно насилие са образувани в Пето Районно управление – Бургас срещу : 19 годишния Х.Т. от бургаския квартал „Рудник“, който в последните месеци не учи, не работи и води скитнически начин на живот.

Поради липсата на средства за препитание бургазлията извършва различни криминални деяния, сред които кражби и грабежи не само на територията на Бургас, а и в Пазарджик. Осъждан е и многократно криминално проявен, като до момента е регистриран като извършител на 17 престъпления. Нееднократно е предупреждаван с протоколи за полицейско предупреждение, но въпреки това особена промяна в поведението му не се наблюдава.

Последното досъдебно производство образувано срещу Х.Т. е в Пето Районно управление – Бургас от 08.03.т.г. То е за кражба на велосипед, електрожен и меден казан за варене на ракия, като деянието е осъществено от частен дом в кв. „Рудник“. Х.Т. е задържан за пореден път въпреки агресивното си поведение и оказаната съпротива. Направил е пълни самопризнания, а вещите – предмет на престъплението са намерени и иззети. Установени и разпитани са свидетели на случая. Събраните по досъдебното производство материали са докладвани в Бургаска районна прокуратура, но мярката за задържане на 19 годишния бургазлия не е продължена с прокурорско постановление.

 12 март 2018 | 09:44