МВР

ОД Бургас

 

Двама бургазлии са установени, като извършители на обсебване на скъпоструваща строителна техника

05 мар 2020

   Двама бургазлии на възраст 56 и 65 години са установени, като извършители на обсебване на скъпоструваща строителна техника – челен товарач на стойност около 70 000 лв. Установено е, че строителната машина е собственост на трето лице, което преди няколко месеца я оставило за съхранение в частен имот, разположен на 5-ти километър, стопанисван от единия от бургазлиите.

   При завръщането си в Бургас собственика на товарача поискал да си го прибере, но констатирал липсата му и след неколкократни разговори с бургазлията с цел установяване на местонахождението на товарача, алармирал полицейските служители за липсата на скъпоструващата строителна техника.

   В резултат на бързите полицейски действия, предприети от служители на отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас и със съдействието на Пето Районно управление – Бургас, е установено, че товарача е продаден в Шумен за сума, значително по-малка от пазарната му стойност на лице, неподозиращо, че машината не е собственост на продаващите я и е предмет на престъпление. Товачарът е иззет и ще бъде върнат на собственика.

   По случая е образувано досъдебно производство.

 05 март 2020 | 08:56