МВР

ОД Бургас

 

Двама криминално проявени мъже са задържани под стража за грабежи на лични вещи и парични суми

09 окт 2020

Двама криминално проявени мъже на възраст 30 и 40 години / първият от Стара Загора, а втория от Бургас/ са с наложение постоянни мярки «задържане под стража» за осъществени грабежи на лични вещи и парични суми. Задържането на двамата е в резултат на бързите полицейски действия, предприети по «горещи следи» от служители на отдел „Криминална полиция” към ОДМВР – Бургас и Първо и Пето Районни управления – Бургас.

На 02.09.т.г. около 16.00 ч. в Пето районно управление - Бургас е получено съобщение от 46 годишен бургазлия за това, че около 04.30 ч. на същата дата в района до бл. 77 в к-с „Лазур” му е отнета сумата от 1 100 лв. В резултат на бързите съвместни полицейски действия на служители от отдел „Криминална полиция” към ОДМВР – Бургас и Пето районно управление – Бургас е установен извършителя на деянието – това е 40 годишен криминално проявен и осъждан бургазлия, който направил пълни самопризнания. Извършени са множество процесуално-следствени действия, сред които разпити на свидетели, разпознавания и др., като в резултат на събраните материали, първоначално с постановление на Бургаска окръжна прокуратура, бургазлията е задържан за срок до 72 часа, а в последствие е гледана постоянната мярка за неотклонение – „задържане под стража”.     

На 19.09.т.г. около 02.00 ч. в Първо Районно управление – Бургас е получено съобщение от 38 годишен сливенчанин за това, че в района на ул. «Трапезица», в близост до ж.п. гара Бургас, е нападнат от непознат мъж, който след събаряне на земята и нанасяне на множество удари по главата и тялото, му отнел двата мобилни телефона и личните документи. Сформираният екип от на отдел „Криминална полиция” към ОДМВР – Бургас и Първо Районно управление – Бургас със съдействието на служители от центъра за „Видеонаблюдение” към Общинско предприятие „Транспорт” са установили маршрута на вероятния извършител.

След проведени множество оперативно-издирвателни мероприятиея и процесуално-следствени действия е установен извършителя на криминалното престъпление – това е 30 годишен мъж от Стара Загора. Същият е криминално проявен и е задържан със съдействието на служители от ОДМВР – Стара Загора. Направил е пълни самопризнания, като част от отнетите вещи са намерени и иззети. Спрямо старозагореца е взета постоянна мярка «задържане под стража».

 09 октомври 2020 | 16:31