МВР

ОД Бургас

 

Информационен бюлетин 27.03.2020 г.

27 мар 2020

МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

 

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - БУРГАС

 

ДИРЕКЦИЯ "ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

          

 

За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани две кражби, един пожар и едно ПТП. Разкрити са шест престъпления. 

 

І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

На 26.03.т.г. около 16.00 ч. в Районно управление - Поморие е получено съобщение от 63 годишен мъж от с. Бата за това че около обяд в дома му, разположен на ул. «Черно море», трима мъже му нанесли побой, като му отнели : моторна резачка, газова бутилка, бойлер на твърдо гориво, два метални резервоара от автомобил и маркуч. В резултат на бързите полицейски действия са установени извършителите на деянието – това са три криминално проявени мъже / 55 годишен от с. Бата , 52 годишен от Бургас и 19 годишния му син/. Мъжете са задържани за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

В резултат на полицейските действия на служители от Четвърто Районно управление – Бургас по отношение кражбата на сумата от 100 лв., собственост на 81 годишна бургазлийка, осъществена около 10.00 ч. на 14.03.т.г. от дома й, разположен в бл. 357 в к-с «Меден Рудник», е установен извършителя на деянието – това е 24 годишен криминално проявен и осъждан бургазлия, който направил пълни самопризнания. Работата по случая продължава от служители на Четвърто Районно управление – Бургас.

Служители от Четвърто Районно управление – Бургас установили извършителя на кражбата на таблет на стойност 436 лв., собственост на 24 годишна бургазлийка, осъществена на 20.03.т.г. – това е 27 годишен криминално проявен бургазлия, който живеел на семейни начала със собственичката. Мъжът направил пълни самопризнания и върнал отнетата вещ. Работата по случая продължава.

 

ІІ. ПАБ :

На 26.03.т.г. около 20.40 ч. в Районно управление - Карнобат е получено съобщение за пожар, възникнал в къща в карнобатското село Кликач, собственост на 83 годишен мъж. Установено е, че огънят тръгнал от печка на дърва, като първо се подпалила пристройката, в която живеел собственника, а оттам пожара се прехвърлил върху покрива на къщата. Огънят е потушен от два противопожарни автомобила и четирима огнеборци. От инцидента изгоряла цялата пристройка и покрива на къщата.

 

ІІІ. ПТП :

На 26.03.т.г. около 11.40 ч. на бургаската улица «Иван Вазов» в посока ул. «Цар Петър», до «Медицински център-I», водачът на л.а. «Мазда 6», с бургаска регистрация – 54 годишен бургазлия се престроява в съседнта апътна лента, като отнема предимството на попътно движещия се от лявата страна автобус «Соларис Урбино», с бургаска регистрация, собственост на Община Бургас, управляван от 53 годишен бургазлия, който за да избегне удара, рязко намаля скоростта, в резултат на което на пода в автобуса паднала 59 годишна бургазлийка. Жената получила контузия на лявото коляно и е без опасност за живота / прегледана е и освободена за домашно лечение/.

 

 27 март 2020 | 10:10