МВР

ОД Бургас

 

Информационен бюлетин 26.03.2020 г.

26 мар 2020

МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - БУРГАС

ДИРЕКЦИЯ "ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

          

 

За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас е регистрирана една кражба и един пожар. Разкрити са пет престъпления. 

 

І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

В резултат на полицейските действия на служители от Първо Районно управление – Бургас по отношение кражбата на множество метални компоненти /спирателни кранове, арматурни пръти, изрезки и др./, осъществена за времето от 07.02.т.г. до 20.02.т.г. от новостроящ се търговски обект, разположен на бургаската улица „Чаталджа”, е установен извършителя на деянието – това е 21 криминално проявен бургазлия, който направил пълни самопризнания. От допълнителните действия на служителите от Първо Районно управление – Бургас е установено, че 21 годишния бургазлия е извършител на кражбата на мобилен телефон, собственост на 41 годишен бургазлия, осъществена около 07.00 ч. на 25.02.т.г. в района на кръстовището на бургаските улици „Чаталджа” и „Хилендар”. Работата по случаите продължава от служители на Първо Районно управление – Бургас.

На 25.03.т.г. около 23.20 ч. в района на ж.п. гара Айтос служители от Районно управление - Айтос извършили проверка на 21 годишен айтозлия, като намерили и иззели плик със суха зелена тревна маса с тегло около 25 гр. / канабис/. Айтозлията е задържан за срок от 24 часа. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Айтос.

 

ІІ. ПАБ :

На 25.03.т.г. около 20.35 ч. в Районно управление - Созопол е получено съобщение за пожар в дървена постройка зад бийч бар „Хелп”, разположен на созополския плаж „Хармани”, стопанисван от 40 годишен созополчанин. Огънят е потушен от един противопожарен автомобил и двама огнеборци. При извършения оглед е установено обгоряло електрическо табло, намиращо се в близост до малкия  помощен дървен бар към основната постройка на бийч бара. Вероятна причина за пожара е техническа неизправност в електрическото табло. От инцидента са нанесени минимални материални щети.

 26 март 2020 | 09:37