МВР

ОД Бургас

 

Информационен бюлетин 24.03.2020 г.

24 мар 2020

МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

 

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - БУРГАС

 

ДИРЕКЦИЯ "ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

          

 

За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : две кражби и едно ПТП. Разкрити са четири престъпления. 

 

І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

В резултат на полицейските действия на служители от отдел «Криминална полиция» при ОДМВР – Бургас и Първо Районно управление – Бургас по отношение грабежа на мобилен телефон, осъществен на 17.03.т.г. в района на ул. «Чаталджа», е установен и задържан извършителя на деянието – това е 20 годишен криминлано проявен бургазлия, който след като не могъл да отключи мобилния телефон «IPhonе 7», го счупил и изхвърлил в отходна шахта в двора на къща на ул. «Хилендар» / където е открит/. На бургазлията с прокурорско постановление е наложена мярка «задържане под стража за срок до 72 часа».

На 23.03.т.г. около 16.50 ч. в района зад бл. 71 в к-с «Лазур», служители от Пето Районно управление – Бургас спрели за проверка 29 годишен бургазлия, като при извършения личен обиск намерили и иззели 15 гр. суха зелена тревна маса / марихуана/. Бургазлията е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Служители от Районно управление – Айтос установили извършителя на кражбата на мобилен телефон на стонйсот 300 лв., собственост на 38 годишна айтозлийка, осъществена около 14.30 ч. на 23.03.т.г. от дома й, разположен на айтоската улица «Генерал Гурко» - това е 23 годишен криминално проявен айтозлия, който направил пълни самопризнания и върнал откраднатия мобилен телефон.

 

ІІ. ПТП :

На 23.03.т.г. около 10.30 ч. на кръстовището на бургаските улици «Сливница» и «Христо Ботев», водачът на л.а. «Опел Астра», с бургаска регистрация – 65 годишен бургазлия, при извършване на ляв завой, отнема предимството и блъска пресичащата по пешеходна пътека 74 годишна пешеходка от Бургас, която с прорезна рана на дясната вежда, без опасност за живота, е настанена за наблюдение в УМБАЛ - Бургас.

 24 март 2020 | 09:53