МВР

ОД Бургас

 

Информационен бюлетин 23.03.2020 г.

23 мар 2020

МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

 

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - БУРГАС

 

ДИРЕКЦИЯ "ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

            

За изминалите три денонощия на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : шест кражби и две други криминални престъпления. Образувани са три бързи полицейски производства. Разкрити са десет престъпления. 

 

І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

Служители от Второ Районно управление – Бургас извършили проверка в апартамент, разположен в бл. 90 в к-с „Братя Миладинови”, обитаван от двама 33 годишни криминално проявени бургазлии. Същите са задържани в момент на изготвяне на синтетични наркотични вещества – намерени и иззели са : седем литрова пластмасова туба, пълна до половината с белезникава течност с утайка, стъклени колби с остатъци от тъмночервено и кристалообразно вещество, две свивки с жълтеникаво кристалообразно вещество, термометри, електронна везна, предпазни средства и прекурсори за произвоство на синтетични наркотици. Двамата бургазлии са задържани за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

На 21.03.т.г. около 00.50 ч. в района до магазин „Аутлет” по пътя Бургас – кв. „Сарафово” самостоятелно катастрофирал лек автомобил „Опел Тигра”, с бургаска регистрация, собственост на 35 годишна созополчанка. След проведен с нея разговор е установено, че колата вероятно е била открадната, тъй като тя не я е преотстъпвала на никого. При извършения оглед на местопроизшествието в близост до автомобила служителите от Пето Районно управление - Бургас открили в крайпътните храсти да се крие криминално проявен и многократно осъждан за кражби и противозаконно отнемане на МПС 31 годишен мъж от Каблешково. Същият бил с повърхностни наранявания в областта на лицето и ръцете и във видимо нетрезво състояние. Мъжът е задържан за срок от 24 часа. При проведените незабавни полицейски действия на служители от отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас, Пето Районно управление – Бургас и Районно управление – Созопол са събрани множество доказателства във връзка с извършеното престъпление, като материалите са докладвани в Бургаска районна прокуратура. С прокурорско постановление спрямо 31 годишния мъж е взета мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок от 48 часа. По случая в Районно управление - Созопол е образувано досъдебно производство.

На 21.03.т.г. около 08.40 ч. на разклона за Българово в посока Айтос, служители от Второ Районно управление - Бургас спрели за проверка лек автомобил „Форд Фиеста”, с бургаска регистрация, управляван от 40 годишен мъж от Българово, като констатирали, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация - 2,03 промила. Водачът е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 21.03.т.г. около 20.30 ч. на разклона за Българово в посока Айтос, служители от Второ Районно управление - Бургас спрели за проверка лек автомобил „Пежо 307”, с бургаска регистрация, управляван от 37 годишен мъж от Българово, като констатирали, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация - 1,99 промила. Водачът е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

 23 март 2020 | 11:10