МВР

ОД Бургас

 

Информационен бюлетин 19.06.2019 г.

19 юни 2019

МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

 

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - БУРГАС

 

ДИРЕКЦИЯ "ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

            

За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : седем кражби, един пожар и едно ПТП. Образувани са осем бързи полицейски производства. Разкрити са 11 престъпления. 

 

І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

За времето от 11.06.т.г. до 18.06.т.г. на територията, обслужвана от Районно управление – Несебър е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в малките населени места, чрез прилагане на интегриран подход на работа, както и с оглед подобряване на безопасността на движението за недопускане на тежки ПТП вследствие управление на МПС след употреба на алкохол или др. упойващи вещества от страна на водачите им, чрез прилагане на «широкообхватния контрол», като са проверени общо 610 МПС и 1 650 лица. Съставени са общо 246 акта, от които: 2 акта за управление на МПС след употреба на алкохол над 1,2 промила и наркотични вещества, 1 акт за управление на МПС след употреба на алкохол под 1,2 промила, 6 акта за шофиране от неправоспособни водачи, 6 акта за управление на МПС без сключена застраховка «Гражданска отговорност» и 113 акта за други нарушения на Закона за движение по пътищата. За нарушения на Закона за българските лични документи са съставени 84 акта. Наложените глоби по фиш са 684.

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление – Несебър по отношение кражбата на сумата от 150 лв., собственост на 20 годишен несебърлия, осъществена около 04.30 ч. на 15.06.т.г. в района на плажната ивица пред бар „Мексо“ в Слънчев бряг, е установен извършителя на деянието – това е 23 годишен мъж от Пазарджик, който направил пълни самопризнания и върнал откраднатата парична сума. Работата по случая продължава.

На 19.06.т.г. около 00.35 ч. в Средец, служители от Районно управление – Средец спрели за проверка т.а. „Опел Зафира“, с врачанска регистрация, управляван от 42 годишен мъж от Враца, като констатирали, че същия шофира след употреба на алкохол с концентрация - 2.29 промила. Задържан е за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско произовдство.

 

ІІ. ПТП :

На 18.06.т.г. около 21.25 ч. на алеята между х-л „Меридиан“ и х-л „Континентал“ в Слънчев бряг, поради движение с несъобразена скорост и загуба на управление, самостоятелно катастрофира, блъскайки се в крайпътен бордюр, електрическа триколка, без регистрационен номер, управляван от 6 годишен немски турист. От инцидента същият получил комоцио / откаран е за лечение в медицински център „Нептун Бийч“ в Слънчев бряг.

 

ІІІ. ПАБ :

На 18.06.т.г. около 17.00 ч. в Първо Районно управление – Бургас е получено съобщение за пожар във входа на кооперация, разположена на бургаската улица „Иларион Макриополски“ – огънят е потушен от един противопожарен екип и четирима огнеборци. Установено е, че пожара възникнал от късо съединение в бойлер, разположен на приземния етаж, като нанесените щети по общите части на стълбището са минимални.

 19 юни 2019 | 16:47