МВР

ОД Бургас

 

Информационен бюлетин 18.06.2019 г.

18 юни 2019

МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

 

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - БУРГАС

 

ДИРЕКЦИЯ "ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

          

 

За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : шест кражби и едно друго криминално престъпление. Образувани са девет бързи полицейски производства. Разкрити са 14 престъпления. 

 

І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

На 16.06.т.г. около 19.40 ч. в Айтос, служители от Районно управление – Айтос спрели за проверка л.а. «Ауди А 4», с бургаска регистрация, управляван от 24 годишен айтозлия, като констатирали, че същия шофира след употреба на алкохол с концентрация - 2,21 промила. Задържан е за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление – Айтос по отношение кражбата на седем алуминиеви профили и три алуминиеви рамки, представляващи  елемент от фотоволтаичен панел собственост на частна фирма, е установен извършителя на деянието – това е 43 годишен криминално проявен мъж. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Айтос.

Служители от Пето Районно управление – Бургас установили извършителя на кражбата на мобилен телефон, собственост на десет годишно момче, осъществена около 11.30 ч. на 06.06.т.г. от района на «Скейт парк» - Изгрев» - това е 39 годишен криминално проявен и осъждан бургазлия, който направил пълни самопризнания и върнал отнетия мобилен телефон. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на бургазлията продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.

На 18.06.т.г. около 03.00 ч. в района до х-л «Нептун Бийч» в Слънчев бряг, служители от Районно управление - Несебър спрели за полицейска проверка л.а. «Рено Меган», със софийска регистрация, управляван от 52 годишен английски гражданин, пристигнал в България на 13.16.т.г., като констатирали, че същият шофирал след употреба на алкохол с концентрация - 2.41 промила. Задържан е за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

 19 юни 2019 | 16:45