МВР

ОД Бургас

 

Информационен бюлетин 17.06.2019 г.

17 юни 2019

МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - БУРГАС

ДИРЕКЦИЯ "ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

 

    За изминалите три денонощия на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани: 17 кражби, три други криминални престъпления, два пожара и три ПТП. Образувани са 20 бързи полицейски производства. Разкрити са 35 престъпления. 

 

І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ:

    На 14.06.т.г. около 16.30 ч. в бл. 27 в ж.к. «Славейков», служителите от Второ Районно управление – Бургас задържали 37 годишен криминално проявен и осъждан бургазлия, като при претърсване на обитавания от него апартамент, разположен в блока, са намерени и иззети 12 найлонови пликчета с розово кристалообразно вещество /метамфетамин/, както и две метални кутии със зелена суха тревна маса /канабис/. Бургазлията е задържан със заповед за полицейско задържане за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

   Служители от Пето Районно управление – Бургас спрели за проверка в района на бензиностанция «Петрол» на входа на Бургас откъм Варна таксиметров лек автомобил «Шкода Супърб», с бургаска регистрация, управляван от 42 годишен криминално проявен бургазлия, с който се придвижвал и втори бургазлия на 44 години. При извършеното претърсване на автомобила на различни места в купето са открити и иззети множество найлонови торбички с метамфетамин, електронна везна, MSM, киселини, основи, стъклена чиния с засъхнало по нея вещество /ефедрин/ и множество празни найлонови пликчета. Двамата бургазлии са задържани за срок от 24 часа. Работата по цялостното документиране на случая продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.

   На 14.06.т.г. около 22.10 ч. на кръстовището на поморийските улици «Македония» и «Солна», лек автомобил «БМВ», с бургаска регистрация, управляван от 39 годишна поморийка допуска ПТП с материални щети. Водачката е тествана за употреба на алкохол, като дрегера отчел - 3,36 промила. Поморийката отказала да даде кръв за химичен анализ. Задържана е за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

    На 16.06.т.г. около 19.25 ч. в района на разклона за с. Мрежичко, общ. Руен, служители от Районно управление - Руен спрели за проверка л.а. «Опел Вектра», с бургаска регистрация, управляван от 39 годишен мъж от с. Мрежичко, като констатирали, че същия шофира след употреба на алкохол с концентрация - 2,78 промила. Задържан е за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

 

ІІ. ПТП:

   На 14.06.т.г. около 08.09 ч. на пешеходната пътека до бистро «Анелия» срещу бл. 1 в к-с «Зорница», лек автомобил «Опел», със сливенска регистрация, управляван от 45 годишен бургазлия при извършването на ляв завой отнема предимството и блъска пресичащите по пешеходната пътека пешеходки – майка и дъщеря /съответно на 84 и 48 години/, и двете от с. Маринка, като майката със свободно придвижваща се в стомаха течност и фрактура на левия крак, е настанена за лечение в УМБАЛ – Бургас, а дъщерята с натъртвания по тялото, без опасност за живота, е прегледана и освободена за домашно лечение.

   На 15.06.т.г. около 09.25 ч. на пътя София - Айтос – Бургас, в района на 474 км. /прав участък от пътя/, водачът на л.а. «Пежо Партнер», с бургаска регистрация – 66 годишен айтозлия, движещ се от Айтос към Бургас предприема изпреварване, като навлизайки в лентата за насрещно движение се блъска челно в движещия се там л.а. «Рено Канго», със софийска регистрация, управляван от 50 годишен бургазлия. От сблъсъка «Пежо»-то се завърта на пътното платно и се блъска в движещия се след л.а. «Рено» лек автомобил «Митцубиши Паджеро», с бургаска регистрация, управляван от 54 годишен бургазлия. От ПТП пострадали: водачът на л.а. «Пежо» /получил фрактура на гръдната кост/ и неговата 66 годишна спътничка от Айтос /получила счупване на четири ребра/. И двамата пострадали са настанени за лечение в УМБАЛ – Бургас. От инцидента пострадал и водача на л.а. «Рено», който със съмнение за счупено ребро е отведен в УБАЛ «Дева Мария» - кв. «Ветрен».

   На 15.06.т.г. около 18.20 ч. на бургаската улица «Шейново» до бл. 73, л.а. «Рено Сценик», със софийска регистрация, управляван от 40 годишен бургазлия по неустановени до момента причини допуска ПТП с 77 годишна пешеходка от Бургас, която с фрактура на дясната ръка и контузия на главата, без опасност за живота, е прегледана в УМБАЛ – Бургас и освободена за домашно лечение.

 

III. ПАБ:

   На 15.06.т.г. около 05.40 ч. в Районно управление – Поморие е получено съобщение за това, че в района зад бл. 7 на поморийската улица «Солна» гори лек автомобил «Хюндай Атос», с варненска регистрация, собственост на 41 годишен помориец, който от три години е спрян от движение /липсвал е акумулатора и стъклата му са били счупени/. При извършения първоначален оглед са открити следи от умишлен палеж. Огънят е потушен от един противопожарен автомобил и двама огнеборци. Причините за инцидента, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване от служители на Районно управление – Поморие.

    На 16.06.т.г. около 17.30 ч. в Четвърто Районно управление - Бургас е получено съобщение за пожар, засегнал превозван в ремаркето на трактор товар / бали сено/ - установено е, че по време на движение 36 годишния тракторист, придвижващ се от с. Маринка към с. Извор, забелязал дим в ремаркето, след което отбил вдясно на пътя и алармирал противопожарните органи. При инцидента изгорели десет бали сено, като пожара е потушен от един противопожарен автомобил и трима огнеборци. Нанесени са и материални щети по ремаркето, на което изгорели три от гумите.

 

IV. ДРУГИ:

   На 16.06.т.г. около 14.39 ч. в Районно управление - Царево е получено съобщение за инцидент в района на неохраняемата зона на плажа край устието на р. Велека до с. Синеморец, при който се удавил 53 годишен мъж от Ямбол. Тялото на мъжа е откарано за аутопсия в отделение «Съдебна медицина» при УМБАЛ - Бургас. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Царево.

 

 17 юни 2019 | 16:28