МВР

ОД Бургас

 

Информационен бюлетин 14.06.2019 г.

14 юни 2019

МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

 

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - БУРГАС

 

ДИРЕКЦИЯ "ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА

 

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

 

За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : една кражби и едно ПТП. Образувани са две бързи полицейски производства. Разкрити са пет престъпления. 

 

І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

Служители от Районно управление – Несебър установили извършителя на кражбата на мобилен телефон, собственост на 57 годишна бургазлийка, осъществена на 04.05.т.г. около 09.30 ч. от плажната ивица в близост до хотел «Европа» и бийч бар «Джани» - това е 29 годишен криминално проявен и осъждан мъж от с. Гюльовца, който направил пълни самопризнания и върнал откраднатия телефон. Работата по случая продължава.

В резултат на полицейските действия на служители от Второ Районно управление – Бургас по отношение кражбата на велосипед на стойност 200 лв., собственост на непълнолетен бургазлия, осъществена на 28.03.т.г. около 07.30 ч. от междуетажна площадка в бл. 117 в ж.к. «Братя Миладинови», където велосипеда е бил заключен, е установен извършителя на деянието – това е 33 годишен бургазлия, който направил пълни самопризнания и върнал откраднатата вещ. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление – Бургас.

На 13.06.т.г. около 17.30 ч. на поморийската улица «Солна», служители от Районно управление – Поморие спрели за проверка лек автомобил «Сеат», с бургаска регистрация, управляван от 52 годишен бургазлия, като констатирали, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация - 2.12 промила. Задържан е за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

 

ІІ. ПТП :

На 13.06.т.г. около 09.16 ч. на бургаската улица «Тодор Александров», на около 10 м. преди светофарното кръстовище с ул. «Спортна», специален авомобил «Мерцедес 1223 Атего», с бургаска регистрация, управляван от 61 годишен мъж от с. Веселие поради липса на дистанция блъска отзад намаляващия скоростта отпред л.а. «Опел Корса», с бургаска регистрация, управляван от 70 годишна бургазлийка. От ПТП пострадал 83 годишен мъж от с. Звездец, който с контузия на главата, без опасност за живота, е прегледан и отказал да бъде настанен за болнично лечение.

 14 юни 2019 | 13:42