МВР

ОД Бургас

 

Информационен бюлетин 13.06.2019 г.

13 юни 2019

МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - БУРГАС

ДИРЕКЦИЯ "ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

          

    За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани: пет кражби и едно друго криминално престъпление. Образувани са седем бързи полицейски производства. Разкрити са 15 престъпления. 

 

І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ:

   На 12.06.т.г. около 03.40 ч. на бул. „А.Г.Коджакафалията“ в ж.к. „Меден Рудник“, служители от Четвърто Районно управление – Бургас спрели за проверка лек автомобил „Фолксваген Поло“, с бургаска регистрация, управляван от 50 годишен бургазлия, като констатирали, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация - 2,06 промила. Задържан е за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

   В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление – Несебър по отношение кражбата на раница с вградени слушалки и мобилен телефон, собственост на 26 годишен мъж от Велинград, осъществена на 10.06.т.г. около 18.15 ч. от плажната ивица до ресторант „Сънрайз“ в близост до хотел „Рио Хелиос Парадайс“ в Слънчев бряг, е установен извършителя на деянието – това е 18 годишен криминално проявен и осъждан софиянец, който е задържан за срок от 24 часа. Направил е пълни самопризнания. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Несебър.

   Служители от Първо Районно управление – Бургас установили извършителя на кражбата на златен синджир с шест висулки, собственост на 65 годишна бургазлийка, осъществена чрез издърпване на 09.06.т.г. около 20.30 ч. в района до служебния  вход на театър „Адриана Будевска“ – това е 33 годишен криминално проявен бургазлия. Откраднатият дамски накит е открит в златарско ателие и иззет. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление – Бургас.

   41 годишен криминално проявен бургазлия е задържан за извършената на 03.05.т.г. около 14.00 ч. кражба на оставен без надзор велосипед, собственост на 42 годишен мъж от Сливен, с поставено върху него мъжко яке, в което се съхранявал портфейл с лични документи. Велосипедът е откраднат в ж.к. „Славейков“, в района зад магазин „Мастерхаус“. Извършителят на деянието е задържан с полицейска заповед за задържане за срок до 24 часа. Направил е пълни самопризнания по случая., като със съдействието на служители от Районно управление – Карнобат откраднатия велосипед е намерен и иззет. Работата по случая продължава.

 

 13 юни 2019 | 16:59