МВР

ОД Бургас

 

Информационен бюлетин 12.06.2019 г.

12 юни 2019

МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

 

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - БУРГАС

 

ДИРЕКЦИЯ "ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

          

 

За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : 12 кражби и три ПТП. Образувани са осем бързи полицейски производства. Разкрити са 13 престъпления. 

 

І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

За времето от 04.06.т.г. до 11.06.т.г. на територията, обслужвана от Районно управление – Несебър е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в малките населени места, чрез прилагане на интегриран подход на работа, както и с оглед подобряване на безопасността на движението за недопускане на тежки ПТП вследствие управление на МПС след употреба на алкохол или др. упойващи вещества от страна на водачите им, чрез прилагане на «широкообхватния контрол», като са проверени общо 590 МПС и 1 350 лица. Съставени са общо 252 акта, от които: 3 акта за управление на МПС след употреба на алкохол над 1,2 промила и наркотични вещества, 1 акт за управление на МПС след употреба на алкохол под 1,2 промила, 7 акта за шофиране от неправоспособни водачи, 11 акта за управление на МПС без сключена застраховка «Гражданска отговорност» и 98 акта за други нарушения на Закона за движение по пътищата. За нарушения на Закона за българските лични документи са съставени 97 акта. Наложените глоби по фиш са 503.

          

ІІ. ПТП :

На 11.06.т.г. около 13.00 ч. на кръстовището на бургаската улица «Янко Комитов» към Mall „Галерия», в посока бул. «Тракия», л.а. «Нисан Примера», с бургаска регистрация, управляван от 36 годишен бургазлия при извършване на ляв завой, не пропуска и блъска пресичащите по пешеходна пътека две пешеходки / майка и дъщеря на 61 и 39 години, и двете от Бургас/, които са  прегледани в УМБАЛ – Бургас и освободени за домашно лечение – първата със скъсана връзка на лявата раменна става, а втората с контузни рани на левия лакът, лявата подбедрица и лявото коляно.

На 11.06.т.г. около 14.15 ч. на айтоската улица «Славянска», пред дом № 13, автобус «Ивеко 50 C 13», с бургаска регистрация, управляван от 57 годишен бургазлия, поради движение с несъобразена скорост при преминаване покрай намиращи деца, допуска ПТП с 12 годишна велосипедиска от Айтос, която с фрактура на лявата глезенна става и травма на лявото коляно, е настанена за лечение в болница «Дева Мария», без опасност за живота.

На 11.06.т.г. около 20.00 ч. в района на алеята до хотел-бар «Корнер» в Слънчев бряг, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост, самостоятелно катастрофира електрически скутер на три колела, отдаден под наем на 15 годишен полски турист, отседнал в курортния комплекс. От ПТП леко пострадала 49 годишна сръбска туристка – пешеходка, която с охлузни рани на двата крака и дясната ръка, без фрактури, без опасност за живота, е прегледана в медицински център «Нептун» и освободена за домашно лечение.

 12 юни 2019 | 15:22