МВР

ОД Бургас

 

Информационен бюлетин 11.06.2019 г.

11 юни 2019

МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - БУРГАС

ДИРЕКЦИЯ "ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

            

   За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани: четири кражби, едно друго криминално престъпление, два пожара и едно ПТП. Образувани са десет бързи полицейски производства. Разкрити са 11 престъпления. 

 

І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ:

   На 10.06.т.г. около 16.00 ч. в с. Синеморец, служители от Районно управление – царево спрели за проверка лек автомобил «Ауди А 3», със софийска регистрация, управляван от 56 годишен софиянец, като констатирали, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация - 1.79 промила. Софиянецът е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

 

ІІ. ПТП:

   На 10.06.т.г. около 19.16 ч. на кръстовището на бургаските улици «Транспортна» и ул. «Димитър Аврамов», до магазин «Лидл» в к-с «Изгрев», водачът на л.а. «Опел Астра», с бургаска регистрация – 22 годишен бургазлия преминава на червен светофар от кръговото кръстовище до Гробищния пърк в посока кръговото кръстовище на «Метро», като блъска извършващия ляв завой л.а. «Фолксваген Голф», с бургаска регистрация, управляван от 18 годишен бургазлия. От удара л.а. «Фолксваген» блъска спрелия на червен светофар л.а. «Фолксваген Джета», с бургаска регистрация, управляван от 48 годишен несебърлия. От ПТП пострадали: водачът на л.а. «Опел Астра» /получил леки наранявания, прегледан в УМБАЛ – Бургас и освободен за домашно лечение/, пътуващия в л.а. «Фолксваген Голф» 20 годишен бургазлия/ настанен в отделение «Неврохирургия» на УМБАЛ - Бургас с контузия на глава, без опасност за живота/ и пътуващата в л.а. «Фолксваген Голф» 17 годишна бургазлийка, която с фрактура на тазобедрената става, без опасност за живота, е настанена за лечение в отделение «Ортопедия» на УМБАЛ - Бургас.

 

ІІІ. ПАБ:

     На 10.06.т.г. около 02.06 ч. в Районно управление – Царево е получено съобщение за пожар в ресторант «Яката манджа», разположен в къмпинг «Юг» в землището на с. Лозенец, стопанисван от 41 годишен бургазлия – извършен е оглед, като според специалисти се касае за късо съединение, от което изцяло е унищожена дървената постройка на обекта, както и намиращата се в нея техника. По данни на бургазлията общата стойност на нанесената щета е в размер на около 100 000 лв. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Царево.

      На 10.06.т.г. около 04.05 ч. в Районно управление – Царево е получено съобщение за пожар в ресторант «Софрата», разположен на ул. «Рибарска» в с. Лозенец, стопанисван от 25 годишен бургазлия. По негови данни нанесената щета на обекта е в размер на около 29 000 лв. /напълно унищожени са дървената постройка, в която се е помещавал ресторанта, както и намираща се в нея техника/. Установено е, че се касае за умишлен палеж, осъществен в 03.55 ч. от двама мъже, единия от които залива част от заведението с течност, запалва я и впоследствие заедно със съучастника си си тръгнали. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Царево.

 11 юни 2019 | 16:42