МВР

ОД Бургас

 

Информационен бюлетин 10.06.2019 г.

10 юни 2019

МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

 

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - БУРГАС

 

ДИРЕКЦИЯ "ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

            

За изминалите три денонощия на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : пет кражби, три други криминални престъпления, един пожар и седем ПТП. Образувани са 17 бързи полицейски производства. Разкрити са 24 престъпления. 

 

І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

На 07.06.т.г. около 17.15 ч. в Пето Районно управление - Бургас е получено съобщение от 20 годишна бургазлийка за това, че малко по-рано на паркинга в близост до «Бургаски солници», е откраднат мобилния й телефон на стойност 1 729 лева. Със съдействието на служители от Районно управление - Айтос е установен и задържан извършителя на деянието – това е 57 годишен мъж от с. Люляково, общ. Руен, който направил пълни самопризнания и върнал отнетия мобилен телефон. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 07.06.т.г. около 18.30 ч. в Районно управление – Камено е получено съобщение за самостоятелна катастрофа в района на пътния надлез на автомагистрала «Тракия» за селата Кръстина и Винарско, общ. Камено, осъществена от лек автомобил «Форд Сиера», с бургаска регистрация, управляван от 65 годишен бургазлия. Констатирано е, че катастрофата възникнала при опит на водача да напусне пътното платно по черен път вдясно, загуба на контрол и навлизане в пътна канавка. Бургазлията е тестван с дрегер за употреба на алкохол, като апарата отчел - 3,16 промила. Задържан е за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 08.06.т.г. около 02.15 ч. в Първо Районно управление – Бургас е получено съобщение за инцидент в района пред ресторант «Златна котва», разположен на булл. «Богориди», при който мъж във видимо нетрезво състояние се опитвал да влезе в ресторанта. Отпратен е от 52 годишен бургазлия, работещ като охрана на заведението, който обяснил, че ресторанта е затворен. Непознатият след словесно спречкване, извадил сгъваем нож и нанесъл прободна рана в лявата част на корема и порезна рана по лявата ръка на охранителя, който след медицински преглед е освободен за домашно лечение. Служителите от Първо Районно управление – Бургас установили извършителя на деянието – това е 37 годишен бургазлия, който е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 08.06.т.г. около 22.10 ч. на несебърската улица «Първа» до хотел «Атол», служители от Районно управление - Несебър спрели за проверка л.а. «Смарт», с бургаска регистрация, управляван от 35 годишна жена от Свети влас, като констатирали, че същата шофира след употреба на алкохол с концентрация - 2.06 промила. Водачката отказала да даде кръв за анализ. Задържана е за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

 

ІІ. ПТП :

На 07.06.т.г. около 06.40 ч. в района на кръстовището на бургаските улици «Тодор Александров» и «Спортна», водачът на автобус «Бова», с бургаска регистрация – 61 годишен бургазлия рязко намалява скоростта си на движение, в резултат на което 37 годишната пътничка от Бургас полита напред и се удря в предното стъкло на превозното средство. Жената получила леко нараняване от инцидента, като е без опасност за живота.

На 07.06.т.г. около 12.48 ч. на бургаската улица «Христо Ботев» № 70, на паркинга зад блока, л.а. «Рено Канго», с бургаска регистрация, управляван от 23 годишен бургазлия при движение на заден ход блъска 82 годишна пешеходка от Бургас, която с контузия на главата в кома, с опасност за живота, е настанена за лечение в УМБАЛ - Бургас.

На 07.06.т.г. около 12.55 ч. на пътя Созопол – Бургас, поради загуба на контрол, самостоятелно катастрофира, блъскайки се в крайпътната мантинела и преобръщайки се извън пътното платно, т.а. «Волво», с бургаска регистрация, управляван от 30 годишен бургазлия. От ПТП пострадал неговия 56 годишен спътник от с. Росен, който с фрактура на лявата ръка, е прегледан в болница «Бургасмед» и освободен за домашно лечение, без опасност за живота.

На 07.06.т.г. около 14.20 ч. в района на главната алея до хотел «Голдън Бийч» в Слънчев бряг, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост самостоятелно катастрофира електрически скутер на три колела, отдаден под наем на 57 годишна немска туристка, която получила контузна рана на главата, но е без опасност за живота. Същата е откарана и настанена за лечение в медицински център «Нептун».

На 07.06.т.г. около 20.58 ч. на кръстовището на бургаските улици «Ген . Гурко» и «Проф. Асен Златаров»,водачът на л.а. «Ауди А 6», с бургаска регистрация – 47 годишен бургазлия, извършвайки ляв завой допуска ПТПс правомерно движещия се направо мотопед «Пежо», със старозагорска регистрация, управляван от 32 годишен бургазлия, който с контузия на лявото коляно и дясната длан, без опасност за живота, е прегледан в УМБАЛ – Бургас и освободен за домашно лечение.

На 08.06.т.г. около 18.52 ч. на пътя Варна – Бургас, в района на км. 227+200, водачът на л.а. «Воксхол Зафира», с бургаска регистрация – английски гражданин, живеещ в Свети влас предприема изпреварване, като е блъснат отзад от изпреварващия го л.а. «Фолксваген Туарег», със софийска регистрация, управляван от 35 годишен мъж от Павликени. От сблъсъка се разхвърчали отломки, които засегнали л.а. «Ауди S 8», с бургаска регистрация, управляван от 21 годишен бургазлия. От ПТП пострадал водачът на л.а. «Воксхол Зафира», който с охлузване на десния лакът, е прегледан и освободен за домашно лечение.

На 09.06.т.г. около 15.07 ч. на пътя Варна – Бургас, около 170 км. / в района преди Обзор/, водачът на л.а. «Ленд Рейндж Роувър», със смолянска регистрация – 50 годишен мъж от с. Галище, обл. Смолян, в условията на мокра пътна настилка и ляв завой, губи управление над автомобила и блъска насрещно движещия се в посока Варна лек автомобил «Сузуки Селерио», със сливенска регистрация, управляван от немски гражданин, живеещ в Сливен. От ПТП пострадала 39 годишна сливенчанка, возеща се на предната дясна седалка в л.а. «Сузуки Селерио», която е транспортирана в МБАЛ - Варна с фрактури на двете ръце, гръдната кост, 12-тия гръбен прешлен и седмото ребро в ляво, както и с охлузвания на коремната стена / контактна, с опасност за живота/.

 

ІІІ. ПАБ :

На 09.06.т.г. около 03.48 ч. в Районно управление - Поморие е получено съобщение за горящ надуваем батут в централния парк на Ахелой, собственост на 35 годишен мъж от Черноморец. Установено е, че надуваемия батут, който бил в сгънато положение с вързан към електропреносната мрежа компресор, напълно изгорял от инцидента. Огънят е потушен от един противопожарен автомобил и двама огнеборци. Причините за възникването на пожара, както и стойността на нанесените щети са в процес на установяване от служители на Районно управление – Поморие.

 11 юни 2019 | 10:00