МВР

ОД Бургас

 

Информационен бюлетин 10.01.2020 г.

10 яну 2020

МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

 

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - БУРГАС

 

ДИРЕКЦИЯ "ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

            

За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : две кражби, едно друго криминално престъпление и едно ПТП. Образувани са шест бързи полицейски производства. Разкрити са десет престъпления. 

 

І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

Служители от Районно управление – Средец установили извършителя на кражбата на 30 метални тръби ф50, използвани за колове за придържане на лозово насаждение от 80 годишен бургазлия в дворното му място в с. Белила, общ. Средец – това е 67 годишен криминално проявен мъж от Средец, който направил пълни самопризнания и върнал откраднатите вещи. По случая е образувано бързо полицейско производство.

В резултат на полицейските действия на служители от Второ Районно управление – Бургас по отношение кражбата на дебитна карта, собственост на 37 годишен бургазлия, осъществена на 20.12.м.г., от която впоследствие са извършени три транзакции за сумата от общо 840 лева, е установен извършителя на престъплението – това е 39 годишен криминално проявен и осъждан мъж от с. Равнец, който е задържан за срок до 24 часа. Мъжът направил пълни самопризнания. Работата по случая продължава.

 

ІІ. ПТП :

На 09.01.т.г. около 18.43 ч. в района на кръстовището до бл. 131 в ж.к. „Меден Рудник“, водачът на л.а. „Хонда Джаз“, с бургаска регистрация – 40 годишен бургазлия, предприемайки десен завой, отнема предимството на пресичащия 17 годишен пешеходец от Бургас, като допуска пътен инцидент с него. Пешеходецът с контузия на главата и два счупени зъба, без опасност за живота, е настанен за лечение в УМБАЛ – Бургас.

 10 януари 2020 | 11:27