МВР

ОД Бургас

 

Информационен бюлетин 08.01.2020 г.

08 яну 2020

МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

 

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - БУРГАС

 

ДИРЕКЦИЯ "ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА

 

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

          

 

За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : три кражби, едно друго криминално пребстъпление и две ПТП. Образувани са пет бързи полицейски производства. Разкрити са 11 престъпления. 

 

І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

В резултат на полицейските действия на служители от Пето Районно управление – Бургас по отношение кражбата на 50 бутилки с бира и 10 бутилки с безалкохолни напитки / всичко на обща стойност около 100 лв./, осъществена на 02.11.м.г. от хладилна витрина до кафене в Морска градина, комплекс „Флора“, са установени извършителите на деянието – това са трима младежи / двама от Бургас на 19 и 20 години, и 19 годишен созополчанин/, които направили пълни самопризнания и възстановили стойността на откраднатите вещи. Работата по документиране на престъпната дейност на лицата продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.

На 07.01.т.г. около 11.40 ч. в момент на разтоварване на материали от лек автомобил в гараж на частен имот, разположен на карнобатската улица „Ганчо Хардалов“, са задържани двама мъже на 44 години от Карнобат и 38 години от айтоското село Карагеоргиево – служители в карнобатски завод за производство на кабели. Установено е, че материалите са откраднати с цел продажба. В гаража са открити четири пластмасови касетки, съдържащи метални отпадъчни продукти от производството на кабели, касетка с предпазни релета, машина  въздуходувка, чувал с медни кабелни обувки, кашон с парчета кабели с различно сечение и др., всички собственост на завода. Мъжете са задържани за срок от 24 часа. Направили са пълни самопризнания. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Служители от Пето Районно управление – Бургас установили извършителите на кражбата на крава – юница, собственост на 53 годишна жена от бургаския квартал „Черно море“, осъществена на 26/27.м.г. от стопански двор, разположен в местност „Бадемите“ край кв. „Черно море“ – това са 24 годишен криминално проявен и осъждан мъж от квартал „Рудник“ и 15 годишен младеж от същя квартал. Двамата направили пълни самопризнания. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление –Бургас.

 

II. ПТП :

На 07.01.т.г. около 13.30 ч. на бургаската улица „Одрин“, на кръстовището до завод „Кроношпан“ в посока пътен възел „Запад“, водачът на л.а. „Дачия Сандеро“, с бургаска регистрация – 31 годишен бургазлия отнема предимството и допуска ПТП с л.а. „Рено Меган“, с гръцка регистрация, управляван от 49 годишен мъж от Българово, който вследствие на удара се блъска в л.а. „Рено Клио“, с бургаска регистрация, управляван от 44 годишен мъж от Сливен. От ПТП пострадал 25 годишен мъж, пътуваш в л.а. „Рено Меган“, който е прегледан в УМБАЛ – Бургас и освободен за домашно лечение с контузия на главата, без опасност за живота.

На 07.01.т.г. около 19.27 ч. на ул. „Трети март“ в Приморско, в района пред хотел „Грийн Парадайс“, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост в условията на десен завой, самостоятелно катастрофира, блъскайки се челно в хотелската ограда от метал и камък, а впоследствие и странично в дърво, лек автомобил „Рено Лагуна“, с бургаска регистрация, управляван от 18 годишен младеж от Приморско. Същият с комоцио, без опасност за живота, е настанен за лечение в УМБАЛ - Бургас.

 08 януари 2020 | 11:24