МВР

ОД Бургас

 

Информационен бюлетин 06.03.2020 г.

06 мар 2020

МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - БУРГАС

ДИРЕКЦИЯ "ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

          

 

   За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани: две кражби, едно друго криминално престъпление и две ПТП. Образувани са пет бързи полицейски производства. Разкрити са 16 престъпления. 

 

І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ:

   Служители от Районно управление – Средец установили извършителя на кражбата на сумата от 400 лв. /оборотни пари/ от бистро, разположено на площад „Малчика“ в Средец, стопанисвано от 53 годишен мъж от града – това е 34 годишен криминално проявен мъж от Средец, който на 26/27.02.т.г. проникнато в заведението, чрез натиск на PVC прозорец, разположен в сервизно помещение. Задържаният направил пълни самопризнания и върнал част от откраднатата парична сума. Работата по случая продължава от служители на Районно управление - Средец.

   В резултат на полицейските действия на служители от Второ Районно управление - Бургас по отношение кражбата на портмоне със сумата от 80 лв. и лични документи, собственост на 49 годишна жена от с. Равнец, осъществена около обяд на 02.03.т.г. в магазин „Билла“ в к-с „Славейков“, е установена извършителката на деянието – това е 43 годишна бургазлийка, която направила пълни самопризнания. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление – Бургас.

   На 05.03.т.г. служители от отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР – Бургас, Специализираните полицейски сили и Районно управление – Приморско извършили претърсване в дома на 30 годишен криминално проявен мъж от с. Ясна поляна, общ. Приморско, като намерили и иззели мобилна лаборатория за производство на синтетични наркотични вещества / метамфетамин/, състояща се от : колба, червен фосфор, киселина, ел. котлон, ел. везна, както и готово наркотично вещество с тегло около 4 гр. Намерена и иззета е и ръчно свита цигара със суха зелена тревна маса / марихуана/ и грейдер. Мъжът е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

    На 11/12.02.т.г.в района на бл. 9 в к-с „Миньорски блокове“ в с. Атия, лица с качулки и маски нанесли материални щети, изразяващи се в счупване страничното огледало и задния десен прозорец на л.а. „Сузуки Витара“, с бургаска регистрация, собственост на мъж от созополското село Атия – в резултат на бързите полицейски действия са установени извършителите на деянието – това са 19 годишен криминално проявен мъж от Черноморец и двама непълнолетни младежи на 16 и 17 години от Созопол и Черноморец, които направили пълни самопризнания и заявили, че ще възстановят доброволно нанесената от тях щета. Работата по случая продължава от служители на Районно управление - Созопол.

   На 05.03.т.г. около 23.10 ч. във Второ Районно управление - Бургас е получено съобщение за счупване, чрез метална телескопична палка на стъклената витрина на магазин, разположен в бл. 57 в ж.к. „Братя Миладинови“ и запалване на отпадъците в кошчета за боклук на детска площадка, разположена в близост. Установен е извършителят на деянията – това е 27 годишен  криминално проявен бургазлия, който е задържан с полицейска заповед за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

 

ІІ. ПТП:

   На 05.03.т.г. около 12.10 ч. на айтоската улица „Хаджи Димитър“, в близост до дом №20, л.а. „Фолксваген Туран“, с бургаска регистрация, управляван от 38 годишен мъж от айтоското село Карагеоргиево при спускане в посока от Провадия към ул. „Славянска“, отнема предимството и блъска пресичация по пешеходна пътека 71 годишен пешеходец от Айтос, който с контузия на гръдния кош и лявата раменна става, без опасност за живота, е прегледан в УМБАЛ - Бургас и освободен за домашно лечение.

   На 05.03.т.г. около 17.10 ч. на бургаската улица „Чаталджа“, до бензиностанция „ЛУКОЙЛ“, л.а. „Киа Каренс“, с бургаска регистрация, управляван от 52 годишен мъж от бургаското село Извор, отнема предимството и блъска пресичащата по пешеходна пътека 60 годишна пешеходка от Бургас, която е настанена за лечение в отделение „Реанимация“ към МБАЛ „Бургасмед“, със счупване рамената на срамната кост, без опасност за живота.

 

 

 

 06 март 2020 | 09:07