МВР

ОД Бургас

 

Информационен бюлетин 05.03.2020 г.

05 мар 2020

МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - БУРГАС

ДИРЕКЦИЯ "ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

            

   За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани: една кражба и едно друго криминално престъпление. Образувани са осем бързи полицейски производства. Разкрити са десет престъпления. 

 

І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ:

   В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление – Поморие по отношение кражбата на: перфоратор, куфар-гедоре с различни инструменти, пробивен трион и 20 м. гумиран двужилен електрически кабел, осъществена на 03/04.03.т.г. от гаражно помещение, разположен на поморийската улица „Марица“, собственост на 64 годишен помориец, е установен извършителя на деянието – това е 25 годишен криминално проявен помориец, който направил пълни самопризнания. Задържан е за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

    На 04.03.т.г. около 11.00 ч. в района пред бл. 180 в к-с „Меден Рудник“ е извършена проверка на 25 годишен криминално проявен бургазлия, като е намерена и иззета суха тревна маса /друсан чай/ с тегло около 5 грама. При извършена проверка в жилището, обитавано от бургазлията, разположено на ул. „Шейново“, е намерена и иззета суха тревна маса /метамфетамин/ с тегло около 1 килограм. Бургазлията е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

   Служители от Пето Районно управление – Бургас установили извършителя на кражба на неукрепена метална касетка, съдържаща: лични документи и сумата от 360 лв., собственост на 81 годишен мъж от кв. „Рудник“, осъществена на 22.02.т.г. за времето от 16.00 до 18.00 ч. от дома му, в който е проникнато, чрез отключване на катинар – това е 61 годишен криминално проявен и осъждан мъж от същия квартал, който направил пълни самопризнания. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.

   На 04.03.т.г. около 23.00 ч. в района на бензиностанция „ЛУКОЙЛ“ – Обзор, служители от участък - Обзор при Районно управление - Несебър опитали да спрат за проверка л.а. „Фолксваген Фаетон“, със старозагорска регистрация, движещ се в насрещното пътно платно в посока Варна. Подадени са сигнални светлини, но водачът на л.а. „Фолксваген“ не спира на подадения сигнал, а се насочва към ул. „Странджа“, където при десен завой, изгубва управление над автомобила и се удря в паркиран л.а. „Нисан Екстрел“, с бургаска регистрация. От удара паркирания автомобил блъска паркирания пред него л.а. „Мерцедес Е 300“, с бургаска регистрация. От сблъсъка л.а. „Фолксваген“ се отклонява от пътя и се удря в стълб за улично осветление. Установено е, че водач на л.а. „Фолксваген“ е 40 годишна старозагорка, която е тествана за употреба на алкохол /дрегера отчел - 3,15 промила/. Жената отказала да даде кръв за химичен анализ. Задържана е за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

 

 

 

 05 март 2020 | 09:00