МВР

ОД Бургас

 

Информационен бюлетин 04.03.2020 г.

04 мар 2020

МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - БУРГАС

ДИРЕКЦИЯ "ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

          

 

   За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани: една кражба и два пожара. Образувани са пет бързи полицейски производства. Разкрити са пет престъпления. 

 

І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ:

   На 03.03.т.г. около 19.40 ч. на КПП – Северина в Слънчев бряг, служители от Районно управление - Несебър спрели за проверка л.а. «Опел Фронтера», с бургаска регистрация, управляван от 42 годишен мъж от добричкото село Кочмар, като констатирали, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация - 1,89 промила. Водачът е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицйско производство.

 

ІІ. ПАБ:

   На 03.03.т.г. около 11.00 ч. в Районно управление - Несебър е получено съобщение за пожар в землището на Свети влас, общ. Несебър, при който е обхваната гориста местност, собственост на Държавно горско стопанство - Несебър, където се е добивала иглолистна дървесина от дървосекачи, наети от частна несебърска фирма. Пожарът обхванал площ от около три декара, като напълно изгоряла ниската дървесна растителност и падналите листа, без да са засегнати короните на дърветата. Изгорели са и около 5 куб. метра нарязани иглолистни трупи, а са обгорели около 35 куб. метра нарязани иглолистни трупи. Огънят е потушен от служители на РСПБЗН - Несебър, Държавно горско стопанство - Несебър, Агенция по горите и наетите от несебърската фирма работници. Причините за инцидента, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване.

    На 03.03.т.г. около 12.20 ч. в Районно управление - Руен е получено съобщение за инцидент в с. Преображенци, общ. Руен, при който вследствие на възникнала техническа неизправност по време на движение се самозапалил лек автомобил  «Мазда 6», с бургаска регистрация, управляван от 30 годишен мъж от руенското село Сини рид. Огънят е потушен от един противопожарен автомобил и двама огнеборци. Автомобилът изгорял в предната си част /откъм двигателя/.

 

 04 март 2020 | 09:13