МВР

ОД Бургас

 

Информационен бюлетин 01.09.2020 г.

01 сеп 2020

МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - БУРГАС

ДИРЕКЦИЯ "ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

 

За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : пет кражби, три други криминални престъпления и едно ПТП. Образувани са осем бързи производства. Разкрити са 12 престъпления. 

 

I.РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

На 30.08.т.г. около 23.50 ч. в района на ММЦ – Приморско, служители от Районно управление - Приморско спрели за проверка л.а. «Мерцедес 200 Е», със софийска регистрация, управляван от 49 годишен софиянец, като установили, че същия шофирал след употреба на алкохол с концентрация - 2.47 промила. Констатирано е, че водачът е с отнета шофьорска книжка. Отказал е да даде кръв за химичен анализ – задържан е за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

         Служители от отдел «Криминална полиция» при ОДМВР – Бургас и Първо Районно управление – Бургас установили самоличността на мъжа, взел парите от осъществена телефонна измама по класическия механизъм «оказване на съдействие на полицията за залавяне на телефонни измамници» спрямо 79 годишна жена от Ахелой, осъществена на 20.08.т.г., когато пенсионерката дошла до Бургас и предала пред централния вход на ж.п. гарата сумата от 8 500 лв. «Мулето» е 79 годишен бургазлия от к-с «Меден Рудник», който отнесъл парите до място, съобщено му в телефонен разговор. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление – Бургас.                  

         ОДМВР – Бургас припомня, че на 23.08.т.г. бе задържан 37-годишен криминално проявен бургазлия, който в периода от 14 до 19 август тази година, в ролята на т.нар. „муле“, взел общата сума от 10 400 лв. от двама измамени бургазлии отново по класическата схема „оказване на съдействие на полицията за залавяне на телефонни измамници».

В резултат на полицейските действия на служители от Пето Районно управление – Бургас по отношение повреждането на част от оборудването на две игрални зали, разположени в к-с «Изгрев», осъществено на 31.08.т.г., е установена самоличността на мъжа, счупил пет игрални автомата и една ротативка в една зала и четири игрални автомата, лаптоп и монитора на служебния компютър във втората зала – това е 35 годишен бургазлия, който направил опит да избяга от полицаите, които го установили да излиза с окървавени ръце от втората игрална зала. Бургазлията е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

На 01.09.т.г. около 01.15 ч. на паркинга на «Градския стадион» в Несебър, служители от Районно управление – Несебър спрели за проверка лек автомобил «Дачия», с румънска регистрация, движещ се от Несебър към Слънчев бряг, управляван от 23 годишен румънски турист. Установено е, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация - 2.29 промила. Румънецът отказал да даде кръв за химичен анализ. Задържан е със заповед за задържане за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

 

ІІ. ПТП :

На 31.08.т.г. около 19.02 ч. в района на надлез «Океански риболов» по бургаската улица «Иван Вазов», поради загуба на контрол, самостоятелно катастрофира, падайки на пътното платно, мотоциклет «Suzuki C-SX A-1000», със силистренска регистрация, управляван от 33 годишен карнобатлия, който със скъсан менискус на лявото коляно, е прегледан в УМБАЛ – Бургас и освободен за домашно лечение. Водачът е тестван за употреба на алкохол, като аппарата отчел - 0.26 промила.

 

III. ДРУГИ :

На 31.08.т.г. около 15.19 ч. в Районно управление - Несебър е получено съобщение за давещ се мъж в морето пред хотел «Марина Станц бутик хотел» в Обзор. Установено е, че плажната ивица пред хотела е неохраняема, като вероятно давещия се е 19 годишен украински турист, отседнал за почивка в Обзор. Тялото на туриста все още не е открито. Работата по случая продължава.

 01 септември 2020 | 09:32