МВР

ОД Бургас

 

14 дек 2018

С единодушие бургаските членове на Международната полицейска асоциация преизбраха за председател на управителния съвет на крайморската секция служителя при ОДМВР Бургас - Павлин Ковачев.

С единодушие бургаските членове на Международната полицейска асоциация / МПА/ преизбраха за председател на управителния съвет на крайморската секция служителя при ОДМВР Бургас - Павлин Ковачев.

Кандидатурата му бе издигната на база богатия опит в сферата на международните полицейски контакти и издигане имиджа на Бургаската секция при партньорствата с полицейските асоциации от Сърбия, Македония, Босна и Херцеговина и Черна гора.

Този трети по ред петгодишен мандат бе определен от Павлин Ковачев, като огромно предизвикателство, което го амбицира и дава възможност за по-широко разгръщане на идеите и прозрачност на действията. Ковачев благодари за оказаното доверие и разясни на присъстващите 80 бургаски членове от общо 223-мата, имащи право на глас, идеите и обосновката си за новия управителен съвет. В него, като членове бяха избрани представители не само на възлови отдели в Бургаската областната дирекция, а и представители от по-отдалечени райони на Северното и Южно Черноморие.

Като първа задача в новия си мандат Павлин Ковачев очерта поканата от Международна полицейска асоциация - Секция Косово за благотворителна среща, предвидена да се проведе в Ниш, Република Сърбия за времето 21-23.12.т.г. Ангажимент е и придобиването на членство от бившите членове на Международна полицейска асоциация – Секция Русия Светлана и Игор Лукаш, които са пожелали да презаверят членството си, но вече като част от Секция – Бургас на МПА.

Припомняме, че Павлин Ковачев е и единствения представител на Секция – Бургас към МПА, който има право на глас в националната секция. На проведеното общо отчетно-изборно събрание на Международната полицейска асоциация – Секция България, Ковачев бе избран за член на новия управителен съвет на национално ниво, разполагащ също с петгодишен мандат. В българската секция, оглавявана от Огнян Богоев от Гранична полиция Благоевград, като нов член освен бургаския представител бе избрана и Десислава Викторова от Главна дирекция „Национална полиция” – София.

В първото съвещание на новоизбрания управителен съвет инспектор Павлин Ковачев – Председател на управителния съвет на Бургаската секция заяви : „За мен е чест, че съм единствения за сега полицейски служител от Бургас, който влиза в управлението на тази така уважавана по света структура! Ще направя всичко по силите си за да продължа да издигам имиджа на Международната полицейска асоциация и да променям обществените нагласи към служителите на реда в положителна посока, на само на местно, но и на национално ниво!”

Проведена специализирана полицейска операция по неутрализиране на наркоразпространение на територията на област Бургас

В резултат на съвместните полицейски действия на служители от отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас, Пето Районно управление – Бургас и  Териториален сектор „Борба с организираната престъпност” – Бургас е проведена специализирана полицейска операция по неутрализиране на наркоразпространението на територията на област Бургас, при която в кв. „Банево” са задържани четири лица. Двама от тях са баща и син, а други двама – персонал от заведение, намиращо се в квартала, в което при извършените процесуално-следствени действия са намерени и иззети : големи количества марихуана и метамфетамин. Извършено е претърсване и на други два адреса, обитавани от бащата и сина, като също са открити наркотични вещества, съхранявани в кофи от сирене и кутии от хранителни добавки.

Намереното наркотично вещество е два килограма марихуана, а количеството метамфетамин е в процес на установяване. Четиримата са задържани, като при осъществените допълнителни полицейски действия по разследването са намерени и иззети неистински банкноти с номинал от по 100 евро. По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава от служители на Пето Районно управление - Бургас

13 дек 2018

Информация във връзка с публикации, свързани с масово сбиване, възникнало по време на мача "Пирин" - "Нефтохимик"

Във връзка с публикации, свързани с масово сбиване, възникнало по време на вчерашния футболния мач между юношеските отбори на „Пирин“ – Благоевград и „Нефтохимик“ – Бургас, проведен на стадиона в Българово и охраняван от двама частни охранители, Ви информираме, се касае за спречкване между младежи от двата противникови отбора, в резултат на което няколко футболисти получили леки наранявания.

Непосредствено след получаване на сигнала за инцидента, към стадиона в Българово се отправили полицейски служители, които не констатирали нарушаване на обществения ред. Въпреки това ескортирали автобуса на младежкия отбор на „Пирин“ – Благоевград до оттеглянето му от Българово. Извършен е оглед на съблекалните, ползвани от младежите на благоевградския отбор, като нанасяне на значителни материални щети не е констатирано. Установените материални щети са описани и ще се остойностят.

До момента в ОДМВР – Бургас или във Второ Районно управление – Бургас, на чиято територия се намира стадиона в Българово, не са получавани официални сигнали от нито един от двата футболни отбора за осъществен побой или обществени безредици. Въпреки това участвалите в инцидента и свидетелите-очевидци ще бъдат издирени и разпитани от полицейските служители. Предстои и вземането на видеозапис от футболната среща с цел изясняване на обективната истина.

03 дек 2018

ЗА ОД НА МВР БУРГАС

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО