МВР

ОД Бургас

 

16 фев 2018

Около 22.00 ч. на 14.02.т.г. в Първо Районно управление – Бургас е получено съобщение за проникване в магазин, разположен на бургаската морска гара и извършена кражба на метална каса.

Около 22.00 ч. на 14.02.т.г. в Първо Районно управление – Бургас е получено съобщение за проникване в магазин, разположен на бургаската морска гара и извършена кражба на метална каса. Към мястото на инцидента своевременно се отправили полицейски служители, които извършили щателен оглед и констатирали, че в търговския обект е проникнато, чрез натиск на входната алуминиева плъзгаща се врата. Открадната е метална каса с дневния оборот, чийто точен размер е в процес на изясняване. Извършени са множество процесуално-следствени действия, като са иззети и записи от видеокамерите, намиращи се в района. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление – Бургас.

През изминалата седмица се проведе второто по ред Световно първенство по джу джицу за служители в сферата на сигурността / полиция, армия и охранителни фирми/.

През изминалата седмица се проведе второто по ред Световно първенство по джу джицу за служители в сферата на сигурността / полиция, армия и охранителни фирми/. Част от националния отбор на България бяха и шестима служители на ОДМВР – Бургас, които завоюваха четири вицесветовни титли и два бронзови медала.

Бургазлии се доказаха за пореден път, като водещи в „Полицейската лична защита” не само в национален, а и в световен мащаб. Единият отбор, съставен от полицаите Милен Джиналийски и Павел Димитров, завърши на пето място, а другия отбор, съставен от полицаите Венилин Русинов и Георги Кискинов, изигра много оспорван финал срещу представителите на Черна Гора, но остана със сребърните отличия.

В дисциплината „Джу джицу Дуо Система” отбора, съставен от Яни Русинов и Венилин Русинов, успя да се пребори със силната конкуренция, като на финала отстъпи пред отбора на Италия.

В най - интересната дисциплина „Джу Джицу Файтинг” в категория до 69 кг. Венилин Русинов игра финал, като за него остана престижното второ място. В същата дисциплина, но в категория до 77 кг., полицай Павел Димитров, завърнал се на татамито след продължително лечение на контузия, се окичи със сребърния медал, като малко не му достигна да стане световен шампион. В категория до 85 кг., след контузия и невъзможност да изиграе срещите си на 100 %, Яни Русинов остана пети. При най-тежките полицаи, Милен Джиналийски достигна полуфинал, където отстъпи на другия българин в категорията. В репешажа за трето място Джиналийски убедително победи представителя на Босна и Херциговина. В дисциплината „Не ваза / бразилско Джу джицу/” полицай Добрин Ангелов стигна на полуфинал, където отстъпи на шампиона в категорията от националния отбор на Обединените Арабски Емирства. В спора за трето място Ангелов се представи на ниво и го спечели безпроблемно.

За отбора на ОДМВР Бургас спортната година тепърва започва, като се очакват и много нови спортни върхове покорени от успешните бургаски полицаи.

13 фев 2018

Информация във връзка с публикации в електронни медии, визиращи случай на побой над 33 годишен мъж от руенското село Вресово.

Във връзка с публикации в електронни медии, визиращи случай на побой над 33 годишен мъж от руенското село Вресово по отношение неплатен кредит в размер на 200 лв., взет от фирма за бързи кредити, служители от Районно управление – Руен се самосезираха и извършиха щателна проверка, в резултат на която е констатирано, че : до момента в Районното управление или в кое да е друго структурно звено на МВР не е получена жалба от 33 годишния мъж. Подобна жалба не е постъпвала и при кмета на селото. Не е получавано и телефонно обаждане на Единен европейски номер за спешни повиквания – 112. В Спешния център на Руен не е потърсено съдействие или медицинска помощ, нито от 33 годишния жител на с. Вресово / заявил в публикацията за счупена ръка/, нито от бременната му съпруга, също посочена за жертва на побоя.

Мъжът въпреки неколкократните опити на служители от Районно управление – Руен не е открит на адреса си, нито в домовете на 12-те му братя и сестри, разположени на територията на няколко Районни управления. Открита е бременната му съпруга, която по категоричен начин отрича да е осъществяван побой над съпруга й или над нея самата. Посоченият в публикацията служител от фирмата за бързи кредити е издирен и е констатирано, че същият не е посещавал с. Вресово в последните дни.

От разговори с близките на 33 годишния мъж, както и от полицейската проверка е установено, че същият напуснал България тази сутрин в 05.35 ч. с микробус, без да потърси съдействие от полицията или от други органи по отношение на твърдения от него побой.

В тази връзка ОДМВР – Бургас призовава гражданите в подобни случаи да ангажират преди всичко органите на реда, а впоследствие представителите на медиите, за да не се стига да последващи полицейски действия, доказващи неистинност и преиначаване на събитията в ущърб на реалната ситуация.

08 фев 2018

ЗА ОД НА МВР БУРГАС

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО