МВР

ОД Бургас

 

Приклйчи първенство по Джи Джицу

         22 златни, девет сребърни и осем бронзови медала завоюва Централния Полицейски Карате и Джу Джицу Клуб Бургас на приключилото преди дни в Ловеч Отворено Държавно първенство по Джи Джицу. В състезанието участваха над 300 състезатели от 21 клуба от цялата страна, като в комплексното класиране Бургаския клуб зае призовото първо място, следван от „Динамо” – Русе и „Багаин” – Силистра.

         Ето и списъка на бургаските медалисти :

 • Чавдар Русинов – златен и сребърен медали

   

 • Николай Киров – два златни медала

   

 • Ванеса Стоянова – три златни медала

   

 • Владимир Гайдаров – три златни медала

   

 • Здравко Дочев – бронзов медал

   

 • Димо Стоичков – четири златни медала

   

 • Антонио Казаков – бронзов медал

   

 • Радостин Костадинов златен, сребърен и бронзов медали

   

 • Павел Петков – златен и сребърен медал

   

 • Ивайло Стоев – два бронзови медала

   

 • Таня Стоичкова – два златни медала

   

 • Кристиян Тодоров – сребърен медал

   

 • Анастасия Едрева – бронзов медал

   

 • Жанет Ишкиева – златен и сребърен медал

   

 • Йоан Дянков – златен медал

   

 • Божидара Христова – златен и два сребърни медали

   

 • Виктор Пеев – два златни медали

   

 • Георги Динков – бронзов медал

   

 • Димитър Цанев – златен медал

   

 • Яни Русинов – златен медал

   

 • Мелиса Дачева – сребърен медал

   

 • Петър Стоянов – сребърен медал

   

 • Михаела Гюрова – бронзов медал

   

 • Александър Чолаков – бронзов медал

   

 • Ралица Чолакова – златен медал

   

 • Мартин Нейков – златен медал

   

 • Венцислав Димов – бронзов медал

   

 • Александър Динев – бронзов медал

   

 • Алтай Йеменджиев – сребърен медал

   

 • Пламен Радев – сребърен медал

   

 • Венилин Русинов – сребърен медал и

   

 • Георги Кискинов – сребърен медал.

         Като повече от добро определиха представянето на Бургаския тим, неговите ръководители – сенсей Венилин Русинов и семпай Павел Димитров. Огромният труд, полаган през време на тренировки в съчетание с хъса за победа, за пореден път отреждат на Централния Полицейски Карате и Джу Джицу Клуб Бургас полагаемото призово място.

Към момента исканията на родители от крайморския град да записват децата си в тренировките на клуба продължават, като особена популярност бе постигната преди седмица с участието на най-малките във фестивала „Бургас твори”, провел се в Морската градина.

20 май 2019

„Полицай в класната стая”

         Близо 200 малчугани от Детска градина „Брезичка” – Бургас посрещнаха екзалтирано служители от сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас и Второ Районно управление – Бургас, които участваха в превантивното мероприятие „Полицай в класната стая”. Децата успяха нагледно да се запознаят с особеностите на полицейската униформа, разликите между пътния полицай и служителят в „Охранителна полиция”, рисковите ситуации, в които може да се търси съдействие от служителите на реда.

         Директорката на Детска градина „Брезичка” – Константина  Иванова-Митева беше подготвила специални изненади за полицейските служители, които след проверка знанията на малчуганите, бяха сюрпризирани с тематични музикални изпълнения. Голямата атракция обаче се оказаха специализирания мотор на „Сигма”-звеното, обслужван от полицейски инспектор Момчил Станчев, както и служебния джип, с който се придвижваха полицейски инспектори Иван Димов и Мустафа Мустафа. И двете превозни средства демонстрираха звукови и светлинни сигнали, ползвани за придвижване от полицейските автомобили при специални случаи. На малчуганите изрично бе разяснено, че на забранителния червен сигнал на светофара освен полицейските коли в специален режим, могат да се придвижват още : екипи на „Бърза помощ”, коли на противопожарната охрана и др.

         Деца демонстрираха отлични познания за пресичането в градска среда, чрез използването на различни видове пешеходни пътеки, безопасното шофиране от страна на родителите им, осъществявано след поставяне на предпазен колан, включване на късите светлини и при движение със съобразена скорост и не на последно място използването за игри само на обезопасени площадки, далеч от активния пътен трафик.

         Планирано е следващото мероприятие в Детска градина „Брезичка” да се проведе в средата на юли, когато ще гостуват служителите от Специализираните полицейски сили към ОДМВР – Бургас. Същите ще направят демонстрации на способностите на служебните полицейски кучета при задържането на особено опасни и въоръжени престъпници, както и бойни защитни техники.

20 май 2019

620 лв. в навечерието на Празника на детето – 1-ви юни ще получи всяко дете на починал служител от МВР – Област Бургас

620 лв. в навечерието на Празника на детето – 1-ви юни ще получи всяко дете на починал служител от МВР – Област Бургас, обяви Павлин Ковачев - председател на Управителния съвет на Спортен футболен клуб „Свети Никола” – Бургас – организатор на приключилия преди дни Международен благотворителен турнир по футбол на малки врати за полицейски служители.

Парите са събрани от състезателите в турнира, проведен за десети път в Бургас, в който освен полицейските отбори от ОДМВР – Бургас, Видин и Враца, се включиха футболисти от UO IPA Štejerska – Slovenia, IPA Pirot – Serbia, Nezavisni Sindikat Policije Paracin – Serbia, Police Craiova – Rоmania, IPA RK Bijeljina - Bosnia And Herzegovina, IPA Skopje - North Macedonia, IPA RK Banja Luka - Bosnia And Herzegovina IPA Kruševac – Serbia и IPA HRVATSKA

Основната част от парите бе събрана, като вноска за участие в Международния турнир от всеки от участващите отбори, но в кутия за дарения, поставена в Спортен комплекс „Славейков” за времето на спортната инициатива, също бе събрана дарителска сума.

В присъствието на главния юрисконсул в ОДМВР – Бургас – Гергана Владимирова и инспектора по превенция Цветелина Рандева, инспектор Павлин Ковачев отвори кутията за дарения и преброи намиращата се в нея сума. „Всяко едно от децата на починали служители от отделните структурни звена в системата на МВР с месторабота Бургаска област ще получи дарение в размер на 620 лв.”, съобщи Павлин Ковачев и добави - „Ангажиментът на Спортен футболен клуб „Свети Никола” – Бургас е парите да стигнат до децата преди 1-ви юни за могат да се поощрят успехите им през учебната 2018/2019 год.”.

Припомняме, че шампион в десетото издание на Международния благотворителен турнир по футбол на малки врати за полицейски служители бе отбора от ОДМВР - Враца, надделял във финалната среща над отбора на Международната полицейска асоциация в Хърватска.

17 май 2019

Информационна среща по реализиране на административно наказателната отговорност се проведе в сградата на ОДМВР – Бургас с участието на второкурсници от БСУ

Информационна среща по реализиране на административно наказателната отговорност в системата на вътрешното ведомство се проведе днес в сградата на ОДМВР – Бургас с участието на второкурсници от БСУ. Студентите, водени от проф. д-р Александър Воденичаров – преподавател по „Административно право и административен процес” в университета бяха посрещнати лично от Директорът на ОДМВР – Бургас – старши комисар Калоян Калоянов.

Срещата протече в рамките на обучението на студентите от специалност „Право” на Центъра по юридически науки на БСУ по учебната дисциплина „Административно право”, като в двете й основни части бяха разгледани : структурата и функционирането на ОДМВР – Бургас и работата на отделните структурни звена по отношение установяването на административни нарушения и налагането на административни наказания.

Символичният домакин на срещата - старши комисар Калоян Калоянов се спря в детайли на четирите основни отдела в ОДМВР – Бургас – „Криминална и Охранителна полиция”, отдел „Разследване” и отдел „Административен”, като запозна присъстващите с отделните им звена. Студентите се изненадаха, че едно от направленията на дейност в „Криминална полиция” е характерно освен за Бургас единствено за София, а именно работата по противодействие на незаконната миграция и каналджийската дейност. Интерес предизвикаха и актуалните в последните години киберпрестъпления и кражбата на лични данни в интернет. Старши комисар Калоянов запозна второкурсниците от БСУ с криминогенната обстановка в региона, като се спря в детайли на дейността на бургаските полицейски служители през активния летен сезон, стартиращ за Южното Черноморие в началото на м. май. Пред студентите директорът на ОДМВР – Бургас разясни предприеманите превантивни мерки за недопускане на тежки криминални деяния, както и ситуирането на мобилни КПП в активния сезон особено на територията на Слънчев бряг. В заключение старши комисар Калоянов отбеляза, че венец на усилията на полицията в Бургаски регион при установяването на административни нарушения е съставянето на актове, които са съотносими към различни закони – Закона за МВР, Закона за чужденците в Република България, Закона за българските документи за самоличност, Закона, регламентиращ дейността на тел. 112, Закона за задълженията и договорите и др.

Във втората част на срещата главния юрисконсулт Ана Димчева и старши инспектор Росица Паязова от звено „Административно наказателна дейност” към сектор „Пътна полиция” представиха пред студентите в детайли организацията по реализиране на административно наказателната отговорност в отделните структурни звена на МВР, сред които „Пътна полиция”, „Миграция”, „Български документи за самоличност”, „Контрол на общоопасните средства” и др.

13 май 2019

ЗА ОД НА МВР БУРГАС

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО