МВР

ОД Бургас

 

На 04.05.т.г. / петък/ от 10.00 ч. на спортен комплекс “АРЕНА СОЗОПОЛ” – Созопол, ще се проведат ХIХ-тите районни състезания на Младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец”.

На 04.05.т.г. / петък/ от 10.00 ч. на спортен комплекс /градски стадион/ “АРЕНА СОЗОПОЛ” – Созопол, ще се проведат ХIХ-тите районни състезания на Младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец”, организирани от Първа Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас.

В състезанието ще премерят сили отборите на:

 

 1. ОУ „Св. Княз Борис I” - ЦГЧ, гр. Бургас

 2. ОУ” Антон Страшимиров – к/с „Славейков” гр. Бургас

 3. ОУ “Климент Охридски” к/с “Изгрев” гр. Бургас

 4. ПМГ “Акад. Никола Обрешков” – гр. Бургас

 5. СОУ Св. Св.”Кирил и Методий” гр. Созопол

 6. ОУ „Христо Ботев” с. Маринка община Бургас

 7. СУ”Васил Левски” гр. Малко Търново

 

Всеки отбор ще се състои от 10 участници, които ще се състезават в две дисциплини:

  • “Бойно разгръщане на състезателна пътека”
  • “400 м. щафетно бягане с препятствия”.

Отборът победител ще вземе участие в областното състезание на младежките противопожарни отряди ”Млад огнеборец” в края на месец май в Поморие.

         Първа Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас кани всички желаещи да посетят спортния празник на младите огнеборци.

25 апр 2018

Служители от сектор „Икономическа полиция” при ОДМВР – Бургас неутрализираха за пореден път случай на използване на данни от чужд платежен инструмент без съгласието на титуляра.

Служители от сектор „Икономическа полиция” при ОДМВР – Бургас  неутрализираха за пореден път случай на използване на данни от чужд платежен инструмент без съгласието на титуляра.

В условията на неотложност на 24.04.т.г. спецполицаите извършили претърсване в дома на 28 годишния М.М., разположен в бл. 40 в ж.к. «Меден Рудник». Намерени и иззети са вещи и предмети, имащи отношение към извършено престъпление. Констатирано е, че М.М. от м. ноември миналата година до края на м. март тази година придобил и използвал, чрез неправомерни транзакции в интернет пространството, данни от банковите карти на трима бургазлии / М.М. залагал парични суми в спортни сайтове, като към момента се уточнява общата сума на направените залози/. Задържан е за срок до 24 ч. с полицейска заповед за задържане. Работата по случая продължава от служители на сектор „Икономическа полиция” при ОДМВР – Бургас.

Припомняме, че от началото на годината това е четвъртия случай, при който спрецполицаите неутрализират престъпление от вида „злоупотреба с чужди платежни инструменти”. В началото на февруари бе установен 37 годишен бургазлия, който по аналогичен начин залагал пари от банковата карта на 60-годишен мъж без негово знание и съгласие. Друг 30 годишен бургазлия злоупотреби с данните от банковата карта на 59-годишен мъж, като извършените множество залози в интернет-сайтове бяха на обща стойност 2 500 лв.

ОДМВР – Бургас припомня, че потърпевшите от подобни неправомерни посегателства могат да сигнализират в сектор „Икономическа полиция”  на  адрес: ул. „Христо Ботев” № 46.      

24 апр 2018

В безпомощно състояние с огнестрелна рана в областта на главата открит млад мъж

На 22.04.т.г. около 22.35 ч. във Второ Районно управление – Бургас е получено съобщение за инцидент в района на подземния гараж на бл. 161 в ж.к. „Славейков”, при който в безпомощно състояние с огнестрелна рана в областта на главата е открит млад мъж.

Своевременно дошлите на място полицейски служители са посрещнати от 30 годишна бургазлийка, която заявила, че това е приятеля й – А.С., 30 годишен от Силистра, с когото малко по-рано в компанията на свои познати празнували рожден ден.  Около 21.30 ч. младия мъж заявил, че излиза за малко навън. След като се забавил приятелите му започнали да го търсят, като го открили в безпомощно състояние в подземния паркинг на кооперацията.

При извършения оглед на местопроизшествието е намерен и иззет боен пистолет с патрон в цевта, заглушител, пълнител с четири патрона и две гилзи, кал. 22. В жилището на А.С., разположено в бл. 161 в к-с „Славейков” е открита бележка. Иззети са видеозаписи от камерите, с които е оборудвана сградата и подземния паркинг. Първоначално събраните факти показват, че най-вероятно се касае за самопрострелване, но са назначени множество експертизи за установяване на детайли по инцидента.

Пострадалият 30 годишен мъж е откаран в „Шокова зала” на УМБАЛ – Бургас, а оттам е настанен за лечение в отделение „Реанимация” с огнестрелна рана в областта на слепоочието, с опасност за живота.

По случая е образувано досъдебно производство.

22 апр 2018

Операция на „Пътна полиция” за контрол на скоростта

    От днес – 16.04.т.г. до края на седмицата на територията, обслужвана от ОДМВР - Бургас и в цялата страна започва операция на „Пътна полиция” за контрол на скоростта.  Акцията е инициирана от Европейската мрежа на службите на Пътна полиция (TISPOL) и освен у нас, засилени проверки ще се извършват във всички страни, членки на Европейски съюз.

    Нарушаването на скоростта е един от най-сериозните проблеми и причини за пътнотранспортните произшествия, припомнят от „Пътна полиция”, като отново призовават  водачите да шофират разумно и със съобразена скорост, както и да бъдат толерантни на пътя.

    По време на операцията ще има засилен контрол на скоростните режими на движение на автомобили, свързан с превишение на разрешената максимална скорост на движение.  По време на проверките ще се обръща внимание на водачите на моторни превозни средства с рисково поведение.  Основната цел на акцията е намаляване на пътния травматизъм и на катастрофите, причинени от несъобразената или превишена скорост на движение.

 

16 апр 2018

ЗА ОД НА МВР БУРГАС

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО