МВР

ОД Бургас

 

18 яну 2019

Стартира благотворителния турнир по футбол

   С победа 2 : 0 за отбора на Пето Районно управление – Бургас срещу футболистите от Първо Районно управление – Бургас приключи първия двубой от благотворителния турнир по футбол, стартирал днес в спортна зала «Никола Станчев» в к-с «Меден Рудник».

   След официалното откриване на мероприятието, осъществено от    Директорът на ОДМВР – Бургас старши комисар Калоян Калоянов, десетгодишния Станимир от училището за  деца с ментални увреждания „Отец Паисий” – Бургас даде началото на първата футболна битка. Облечен в специален спортен екип и с огромна радост от това, че е заобиколен от полицейски служители, които са му кумири, Станимир не пропусна възможността да се снима за спомен със старши комисар Калоянов и директорката на учебното заведение – г-жа Диана Костова. Със светнали очи и спортна емоция, десетгодишния футболен фен проследи и следващите двубои между: служителите от бургаския затвор и Четвърто Районно управление – Бургас, отдел «Криминална полиция» към ОДМВР – Бургас и Районно управление – Поморие, Военен спортен клуб „Атия” и служителите от Граничен полицейски участък – Малко Търново.

    Предвидено е спортната инициатива да се проведе в продължение на три дни, като участие ще вземат 25 отбора, съставени от полицейски служители и работещи в Община – Бургас, Военен спортен клуб „Атия”, Териториална дирекция „Южна Морска“, „Пристанище“ ЕАД - Бургас, бургаския затвор, охранителна фирма „Гард Ейч М”, фирма за легализация на документи и чуждоезикови преводи „Words” и футболни фенове.

     Финалният двубой ще се проведе в неделя – 20.01.т.г. от 11.30 ч., като официалното награждаване на отборите – призьори ще започне непосредствено след приключване на последната футболна среща.

Инициативата се провежда с любезното съдействие на Община – Бургас, осигурила безвъзмездно зала „Никола Станчев” за нуждите на благотворителния турнир по футбол, средствата от който ще бъдат предоставени на училището за  деца с ментални увреждания „Отец Паисий” – Бургас. В залата по време на благотворителния футболен турнир е поставена и дарителска урна, в която се събират парични средства отново за малчуганите от крайморското училище, оглавявано от г-жа Диана Костова.

Благотворителен турнир по футбол за подпомагане на деца с ментални увреждания от училище „Отец Паисий” – Бургас

   Благотворителен турнир по футбол за подпомагане на деца с ментални увреждания от училище „Отец Паисий” – Бургас стартира в 09.30 ч. на 18.01.т.г. /петък/ в спортна зала „Никола Станчев” в к-с „Меден Рудник”.

     Предвидено е спортната инициатива да се проведе в продължение на три дни, като участие ще вземат 25 отбора, съставени от полицейски служители и работещи в Община – Бургас, Военен спортен клуб „Атия”, Териториална дирекция „Южна морска”, „Пристанище” ЕАД - Бургас, бургаския затвор, охранителна фирма „Гард Ейч М”, фирма за легализация на документи и чуждоезикови преводи „Words” и футболни фенове.

    Жребият за мачовете бе теглен днес в 13.00 ч. в сградата на ОДМВР – Бургас от безпристрастно жури, оглавявано от Началника на отдел „Охранителна полиция и КАТ” – комисар Неделчо Рачев.

    Непосредствено след откриването, което ще осъществи лично Директорът на ОДМВР – Бургас старши комисар Калоян Калоянов, ще стартира и първата футболна надпревара между служителите на Първо и Пето Районни управления – Бургас. Финалният двубой ще се проведе в неделя – 20.01.т.г. от 11.30 ч., като официалното награждаване на отборите – призьори ще започне непосредствено след приключване на последната футболна среща.

   Инициативата ще се проведе с любезното съдействие на Община – Бургас, осигурила безвъзмездно зала „Никола Станчев” за нуждите на благотворителния турнир по футбол.

17 яну 2019

На 15.01.т.г. около 13.12 ч. получено в Четвърто РУ – Бургас съобщение за пожар

 

На 15.01.т.г. около 13.12 ч. в Четвърто Районно управление – Бургас е получено съобщение за пожар, възникнал в частен апартамент, разположен на седмия етаж във вх. 1 на бл. 47 в к-с „Меден Рудник”.

Своевременно към мястото на инцидента се отправил един противопожарен екип с четирима огнеборци и полицейски екипи. В 13.40 ч. огънят е потушен, като е констатирано, че вероятна причина за възникналото запалване е късо съединение в ел. контакт, в който е бил включен климатик. От пожара едната от стаите на апартамента е изцяло изгоряла, а останалите са опушени.

Двамата обитатели на жилището – 66 годишна бургазлийка и 70 годишния й съпруг са обгазени и с екип на „Спешна помощ” са откарани в УМБАЛ – Бургас, където в момента се уточнява здравословното им състояние.

Работата по случая продължава от служители на Четвърто Районно управление – Бургас. 

15 яну 2019

Вътрешната проверка в РДГП – Бургас, образувана по отношение въвода в либийския танкер „Бадр” от 21.12.м.г., е приключила.

Вътрешната проверка в РДГП – Бургас, образувана по отношение въвода в либийския танкер „Бадр” от 21.12.м.г., е приключила, като не са констатирани нарушения или използване на физическа сила и помощни средства от страна на граничните служители, обяви на нарочна пресконференция днес главен комисар Светлан Кичиков – Директор на Главна дирекция „Гранична полиция”.

Той разясни, че към момента кораба отново е на рейд в Бургаския залив, след като вчера служители на „Морска администрация” и „Гранична полиция” са връчили на капитана разпореждане за връщането на плавателния съд, след почти двуседмичния му престой в извън териториални води без осъществяване на разрешения еднократен преход до ремонтна база в Тузла, Турция.

Шефът на „Морска администрация” – кап. Живко Петров обясни в детайли процедурата по връщане на кораба „Бадр”, който към момента е собственост на „Булгаргеомин”, плаващ под панамски флаг и с украински екипаж. Според кап. Петров кораба е имал разрешение за еднократен преход до турска ремонтна база, , в която да се ревизират системите му и да се сертифицират документите за безопасно плаване. След близо двуседмичен престой в открито море и опасенията, че е възможно да се стигне до разлив и еко-замърсяване, кап. Петров издава разпореждане за връщане на кораба в Бургаския залив.

Танкерът ще остане тук до абсолютната сертификация на документите за плаване, като не е определен максимален времеви период. Според изискванията кораба трябва да премине технически прегледи, като за това трябва да се погрижи флагът, под който е плавателния съд.

15 яну 2019

ЗА ОД НА МВР БУРГАС

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО