МВР

ОД Благоевград

 

15 юли 2021

Над 2 тона канабис и нарколаборатория са открити от полицейски служители на РУ-Сандански

Голямото количество канабисови растения и нарколабораторията са открити при проведена, на 13-ти и 14-ти юли, полицейска операция по линия на противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества. В местността Редев Андък, землище на с. Любовище, общ. Сандански, от полицейските служители са установени четири парцела, обособени като ниви с изградено напояване, в които са били засадени общо около 671 бр. тревисти растения.  След направен полеви тест растенията са реагирали положително на канабис с общо тегло около 2 170 килограма, като същите са окосени и унищожени, чрез изгаряне. В хода на операцията, в новострояща се сграда в комплекс с къщи за гости в с. Любовище е открита и нарколаборатория за отглеждане на марихуана, оборудвана с всички необходими съоръжения за производството на наркорастителността. В помещението са намерени около 555 бр. канабисови растения с общо тегло около 250 килограма и около 390 грама суха, тревиста маса, реагираща положително на канабис. Като съпричастен към извършеното деяние е задържан 52-годишен мъж от гр. Мелник. Образувано е досъдебно производство. Работата продължава.


Звената „Български документи за самоличност” при ОДМВР-Благоевград с удължено работно време

Във връзка с увеличения прием на заявления за издаване и подмяна на български лични документи и с цел улесняване на гражданите при тяхното административно обслужване, звената „Български документи за самоличност“ при ОДМВР-Благоевград ще работят със следното работно време:

 

За периода 19.07.2021 г. – 03.09.2021 г.

 

Сектор „БДС“ в ОДМВР-Благоевград от понеделник до петък от 08:00 ч. до 18:00 ч. без прекъсване

02 РУ-Благоевград   от понеделник до петък от 08:00 ч. до 18:00 ч. без прекъсване

РУ-Гоце Делчев  от понеделник до петък от 08:00 ч. до 17:30 ч. без прекъсване

РУ-Петрич от понеделник до петък от 08:00 ч. до 17:30 ч. без прекъсване

РУ-Сандански от понеделник до петък от 08:00ч. до 17:30 ч. без прекъсване

РУ-Банско от понеделник до петък от 08:00 до 17:30 ч. без прекъсване

РУ-Разлог от понеделник до петък от 08:00ч. до 17:30 ч. без прекъсване

 

 

 


13 юли 2021

Само за седмица, от полицейски служители на ОДМВР-Благоевград е намерен и унищожен близо 6 тона канабис

През изминалата седмица на територията на общините Петрич и Сандански, от полицейски служители на ОДМВР-Благоевград е проведена акция по линия на противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества, при която е открит, окосен и унищожен около 5 881 килограма канабис.

В хода на акцията, в два обезлесени участъка в местността Дреновица, землище на с. Самуилово, общ. Петрич, полицейските служители са открили засадени общо около 838 бр. тревисти растения, с общо тегло около 2 610 килограма, които след направен полеви тест са реагирали положително на канабис. Засадени около 153 тревисти растения с общо тегло около 523 килограма са намерени в обезлесен участък от Държавен горски фонд в местността Лъжец, землище на с. Яворница, общ. Петрич, като на място е открита и около 2,5 килограма полусуха тревиста маса, които след направен полеви тест са реагирали положително на канабис. В нива в местността Манчовица, землище на с. Коларово, полицейските служители са открили и унищожили около 900 бр. засадени канабисови растения, чието общо тегло е около 2 700 килограма. Унищожени са и около 50 бр. канабисови растения с общо тегло около 48 килограма, засадени в местността Каканци, землище на с. Хърсово, общ. Сандански.  

По случаите са образувани досъдебни производства. Работата продължава.

 


12 юли 2021

Издаване на удостоверения за гласуване на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност

Служителите на звената „Български документи за самоличност“ при ОДМВР-Благоевград ще съдействат на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност да упражнят правото си на глас в деня на изборите за Народно събрание на 11.07.2021 година.

 

На основание чл.263 от Изборния кодекс се издават следните видове удостоверения:

 

Образец 1 – на лица, чиито лични карти са изгубени /откраднати/ повредени/  унищожени.

Образец 2 – на лица, чиито лични /зелени/ паспорти са  изгубени /откраднати/ повредени/ унищожени и нямат издавана лична карта.

Образец 3 – на лица, които са навършили 18 години и нямат издавана лична карта

Образец 4 – на лица, чиито лични карти са с изтекъл срок на валидност към деня на изборите.

 

Удостоверенията се издават от 06.07.2021 г. до 11.07.2021 г.

 

Работно време на звената БДС в ОДМВР-Благоевград, 02 РУ-Благоевград, РУ-Гоце Делчев, РУ-Петрич, РУ-Сандански, РУ-Разлог и РУ-Банско.

 

На 10.07.2021г. /събота/ от 08:30 часа до 17:30 часа / Гражданите подават искане до 17:00 часа/

 

На 11.07.2021г. /неделя/ от 08:30 часа до 19:30 часа / Гражданите подават искане до 19:00 часа/

 

 

Удостоверенията се издават само след приемане на заявление за издаване на нова лична карта.

 

 

 

 


04 юли 2021

Професионален празник на МВР

С водосвет, отслужен от Негово високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим бе отбелязан професионалния празник на МВР – 5 юли в ОДМВР-Благоевград.

От старши комисар Георги Кандев – директор на ОДМВР-Благоевград и гости на тържеството бяха поднесени цветя на паметната плоча в двора на дирекцията, а на тържествено събрание по случай празника поздравителни адреси бяха получени от проф. д-р Борислав Юруков – ректор на ЮЗУ „Неофит Рилски“ Благоевград, полковник Митко Балтов - командир на Военно формирование Благоевград, г-жа Катя Бельова – председател на Окръжен съд Благоевград и всички областни дирекции на МВР.

 

В присъствието на г-н Николай Шушков – областен управител на област Благоевград, г-н Ясен Попвасилев от кметство Благоевград, инж. Георги Пармаков директор на РДПБЗН-Благоевград, полковник Митко Балтов - командир на Военно формирование Благоевград, представители на Районна прокуратура Благоевград и други гости, за постигнати високи професионални резултати и съществен принос при изпълнение на служебните задължения със заповед на  министъра на вътрешните работи Бойко Рашков с отличие „ПИСМЕНА ПОХВАЛА“ бяха наградени старши инспектор Евгени Куртишев – в сектор „ПКП“ и старши инспектор Иван Гераков– в сектор „ПКП“ при ОДМВР-Благоевград.

За образцово изпълнение на служебните задължения с отличие „ГРАМОТА“ бяха наградени Станислав Николов –ВПД н-к на сектор „КАПОЧР“, старши експерт Даниела Василева и старши експерт Павел Киров в същия сектор към отдел „Административен“ при ОДМВР-Благоевград.

 За постигнати високи професионални резултати и съществен принос при изпълнение на служебните задължения със заповед на главен комисар Стоян Темелакиев – За главен секретар на МВР с отличие «ПИСМЕНА ПОХВАЛА» бяха наградени четирима служители на ОДМВР-Благоевград.

 

За постигнати високи професионални резултати и съществен принос при изпълнение на служебните задължения със заповед на старши комисар Георги Кандев - ВПД директор на ОДМВР-Благоевград с отличие «ПИСМЕНА ПОХВАЛА» бяха наградени тридесет и девет служители на ОДМВР-Благоевград.

 

 

От името на ръководството на МВР и лично от свое име директорът на ОДМВР-Благоевград - старши комисар Георги Кандев поздрави служителите по случай празника. Той изрази своето уважение към всеотдайността и професионализма на служителите, които срещат предизвикателствата на днешното динамично време и се грижат за опазване на обществения ред, за съхраняването на правата и свободите на гражданите, както и опазване на техния живот и имущество.  „Благодаря ви за вашето старание, за  вашата отговорност и за вашия труд.  Убеден съм и вярвам, че с взаимни усилия, колегиална подкрепа, със сплотеност и висок морал ще подходим към изпълнението на всички предстоящи задачи.“ – каза старши комисар Кандев и пожела на служителите и техните семейства крепко здраве, професионални успехи и благоденствие.

 

 

 

 

 

 


02 юли 2021

ЗА ОД НА МВР БЛАГОЕВГРАД

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Достъп до обществена информация

Профил на купувача