МВР

ОД Благоевград

 

Главният секретар на МВР: Превантивната работа и взаимодействието с местната власт са важен фактор за намаляване на конвенционалната престъпност

Резултати от полицейска акция, проведена днес в Гоце Делчев и селата Абланица и Дебрен: 18 задържани, образувани досъдебни производства, съставени 14 акта за установени административни нарушения, издадени 30 фиша по ЗДвП

В специализираната полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност участваха служители на отдел „Криминална полиция“ и на Специализираните полицейски сили при ОДМВР - Благоевград, на РУ – Гоце Делчев и на дирекция „Жандармерия“. Действията бяха реализирани под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград и Районна прокуратура - Гоце Делчев.

 

В хода на спецакцията са проверени 226 души. Задържани за срок до 24 часа са 18, като трима от тях са привлечени към наказателна отговорност. Органите на реда са инспектирали 3 места за обществен подслон и 6 заложни къщи. Извършени са проверки на 250 моторни превозни средства. Съставени са 14 акта за установени административни нарушения, издадени са 30 фиша по Закона за движението по пътищата.

 

При проверка в частен дом в с. Дебрен, община Гърмен, служителите на реда са намерили и иззели около 1,4 килограма тревиста маса, реагираща положително на канабис, две засадени в саксии канабисови растения, около 6,2 грама амфетамин и електронна везна. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354а, ал. 3 и 354в, ал. 1 от НК. В друго жилище в същото село полицаите са открили около 1, 060 килограма нарязан тютюн.

 

Машина за рязане на тютюн, около 38 килограма ненарязан тютюн и 160 литра алкохол без задължителен бандеролен знак иззели проверяващите от частен имот в с. Абланица, община Хаджидимово. В хода на действията са проверени също частен дом и автоморга в Гоце Делчев, където са открити няколко записи на заповеди, лична карта, талони на леки автомобили и около 370 грама златни накити. Тези вещи били разпределени в полиетиленови пликове с изписани имена и телефонни номера. По случая е започнало разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 252 от НК.

02 юли 2020

Обстановката на граничните пунктове с Република Гърция към момента

Според информацията към 11.30 часа, леки коли и автобуси преминават само през ГКПП Кулата и ГКПП Маказа

На гръцкия граничен пункт Ексохи, съпределен на българския ГКПП Илинден, не се пропускат чужди граждани за влизане в Гърция с туристическа цел. Пропускат се само товарни автомобили и сезонни работници, притежаващи трудови договори. За влизане в България няма ограничения.

На гръцките пунктове, съпределни на ГКПП Ивайловград и ГКПП Капитан Петко войвода, се преустановява пропускането на чужди граждани за влизане в Гърция с туристическа цел. Пропускат се само товарни автомобили и сезонни работници, притежаващи трудови договори.

 

Към момента леки коли и автобуси преминават само през ГКПП Кулата и ГКПП Маказа. На ГКПП Кулата трафикът на товарни автомобили е интензивен.

 

Препоръчваме на пътуващите към Гърция туристи да носят хартиено копие на електронната форма PLF (Passenger Locator Form), която да могат да представят на гръцките власти при влизане в южната ни съседка.

 

Не се извършва преминаване през ГКПП Златоград.

01 юли 2020

ЗА ОД НА МВР БЛАГОЕВГРАД

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Профил на купувача