МВР

ОД Благоевград

 

15 ноември 2019

17 ноември 2019 г. - Световен ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия

„Животът не е резервна част“ е мото на европейското послание при тазгодишното възпоменание

С решение на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации от 26 октомври 2005 г. всяка  трета неделя от месец ноември е определена за Световен ден за възпоменание на жертвите на пътнотранспортни произшествия. Тази година Световният ден се отбелязва на 17 ноември /неделя/. В редица страни по света на този ден се отдава почит и внимание към загиналите и пострадалите от пътно-транспортни произшествия. Той се е превърнал  във важен инструмент на борбата с безразсъдното шофиране и на превенцията на тези тежки инциденти, които оставят своите необратими последици. Денят за възпоменание е учреден с цел хората по цял свят да се замислят за огромните и тежки загуби, които човечеството понася от катастрофите по пътищата.

Сигурността на движението по пътищата на всички зависи от личния принос и отговорност на всеки един участник в него, макар той да изглежда малък и недостатъчен. Съвкупността на добронамереност, дисциплина и толерантност на стотици хиляди хора едновременно би осигурила една по-здравословна и безопасна среда на пътното движение.

Европейско послание, с което Световният ден за възпоменание на жертвите на пътнотранспортни произшествия през 2019 г. се провежда под мотото Животът не е резервна част/Life is not a car part

 
Изображения

 20 ноември 2019 | 13:26