МВР

ОД Благоевград

 

Специализирана полицейска акция за противодействие на конвенционалната престъпност бе проведена на 21.08.2020 територията на община Гърмен под ръководството на Окръжна прокуратура - Благоевград

21 авг 2020

 

 

Специализирана полицейска акция за противодействие на конвенционалната престъпност бе проведена днес на територията на община Гърмен. Действията с участието на служители на ОДМВР – Благоевград и на дирекция „Жандармерия“ са реализирани под ръководството на Окръжна прокуратура - Благоевград.

В хода на акцията са проверени 118 души и 87 моторни превозни средства. За срок до 24 часа са задържани петима души. Образувани са 5 досъдебни производства, от които три - за извършено престъпление по чл. 354 а, ал. 3 от Наказателния кодекс (незаконно държане на наркотични вещества), едно - за управление на МПС след употреба на наркотични вещества, по чл. 343б, ал. 3 НК, и едно - за управление на нерегистрирано МПС, по чл. 345, ал. 2 НК.

Издадени са актове за установяване на административни нарушения, в това число три по Закона за движението на пътищата и четири по Закона за българските лични документи. Връчени са 41 фиша за пътни нарушения.

 

 21 август 2020 | 17:05