МВР

ОД Благоевград

 

18 декември 2017

Продължава добрата европейска практика в Банско да патрулират допълнителни полицейски сили, включително гръцки и румънски патрули.

 

 

Добрата практика се реализира за поредна година в Банско в интерес на туристите, посещаващи ски центъра, както и за обезпечаване на сигурността им по време на техния престой . От страна на Гърция, в информационната среща проведена днес участие взе полицейското аташе в посолството й в България – г-н Христос Кириязакис, както и двама от командированите патрули. От страна на Румъния присъства Консулът в нашата страна – Флориан Мазиду, г-н Йон Бежан – директор на „Охранителна полиция”, както и представител на патрулите.

Стана ясно, че средно за активния зимен сезон в курорта, ще присъстват допълнително около 40 полицейски служители, които ще бъдат разположени на трите входно-изходни точки на Банско, както и в района на ски зоната. Основните задачи, които ще се изпълняват, ще бъдат в посока контрол на обществения ред, превенция срещу престъпността, както и спазване на правилата за движение.

Директорът на Областната дирекция на МВР-Благоевград старши комисар Николай Хаджиев се обърна с апел към гражданите и посетителите на курорта, да бъдат бдителни и да подават сигнали в случай на забелязани съмнителни лица. Той поясни, че гражданите следва да възпитат в себе си по-висока наблюдателност и отговорност  поради завишеният риск от терористични актове в световен мащаб. Кметът на курорта Георги Икономов заяви, че няма как да бъде развивана успешна туристическа дейност, без да бъде обезпечена сигурността и затова съдействието на полицейските служби тяхната работа е  изключително важно.

Изображения

 18 декември 2017 | 14:28