МВР

ОД Благоевград

 

31 декември 2020

Продължават активните действия по разследването на грабеж в Сандански

Образувано е досъдебно производство по чл. 198 от НК, работата по което се осъществява под надзора на прокуратурата; При инцидента няма пострадали хора, няма данни за използвано оръжие при престъплението

 

 

Оперативната работа по разследване на извършения грабеж от хипермаркет в Сандански започва след сигнал, получен към 20:58 часа вчера на тел. 112. Управителят на търговския обект съобщил, че след взломяване на няколко врати, трима маскирани са проникнали в помещение, в което се е намирал сейф с оборотни пари. Отправили вербални закани към един от служителите и отнели неуточнена към момента сума пари, след което се оттеглили в неизвестна посока.

Веднага след получаване на сигнала е мобилизиран целият ресурс на ОДМВР - Благоевград, криминалисти от ГД „Национална полиция“ оказват съдействие при активните оперативно-издирвателни и действия по разследването. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 198 от НК – за извършен грабеж, работата по което се осъществява под надзора на Районна прокуратура - Сандански и Окръжна прокуратура Благоевград.

Няма пострадали хора при инцидента. Към момента няма събрани данни извършителите да са използвали хладно или огнестрелно оръжие.


Изображения

 31 декември 2020 | 11:33