МВР

ОД Благоевград

 

Приключи специализирана полицейска операция по линия на Европейската организация на службите на Пътна полиция - TISPOL, която бе проведена на територията на област Благоевград

02 авг 2017

 

 

Във връзка с членството на Р.България в европейската мрежа на службите на Пътна полиция – TISPOL и съгласно приетия план, на територията на ОДМВР-Благоевград, бе проведена специализирана полицейска операция, чиято задача бе, чрез засилен контрол от състава на ОДМВР-Благоевград и областен отдел „Автомобилна администрация“ да се извършват масирани проверки над товарните автомобили и автобусите по метода на „широкообхватния контрол“. Полицейската операция бе проведена за времето от 24.07.2017г. до 30.07.2017г., като засиленият контрол бе осъществен на места с интензивен трафик на товарни автомобили и автобуси по ПП1 Е-79 и път II-19.

Проверени са 62 товарни автомобила с българска регистрация, 14 товарни автомобила с регистрация в ЕС и 5 товарни автомобила с регистрация извън ЕС. Констатирани са общо 17 нарушения, като от тях 2 нарушения за неизползване на обезопасителен колан, 3 нарушения за техническа неизправност, 7 нарушения свързани с нередовност на пътните документи и 5 други нарушения.

За времето на провеждане на операцията са проверени 14 автобуса с българска регистрация. Нарушения не са констатирани.

 

 

           

 

 02 август 2017 | 15:54