МВР

ОД Благоевград

 

Полицейски операции се проведоха при съвместни действия на полицейски служители на ОДМВР-Благоевград и служители на Дирекция „Жандармерия“

08 авг 2019

    

При специализираните операции по линия на противодействие на конвенционалната престъпност, съхранението, отглеждането и разпространението на наркотични вещества, незаконната миграция и незаконното разпространение на стоки, носещи запазени търговски марки са извършени проверки на територията обслужвана от РУ-Гоце Делчев, а също и на територията на Благоевград. В жилище в с.Дебрен е намерено  и  иззето около 0,21 грама бяло, прахообразно вещество, реагиращо положително на амфетамин, а при извършена проверка на къща в с.Гърмен е намерен около 10,25 грама канабис, като в хода на работата е проверено и прилежащо към къщата дворно място и находяща се в него барака. В двора са намерени около 20 бр. зелени, тревисти растения с общо тегло около 10 килограма, а в бараката около 12,53 грама суха тревиста маса, които след направен полеви тест са реагирали положително на канабис. В друг частен дом в с.Гърмен от полицейските служители са намерени и иззети около 2,1 грама суха, тревиста маса и засадено в саксия тревисто растение с тегло около 15 грама, които са реагирали положително на канабис. В дома е намерена  също и електронна везна. На територията на гр.Благоевград е извършена проверка на жилище, като са открити електронна везна и около 20,7 грама суха, тревиста маса, реагираща положително на марихуана.

Във връзка с разкриването, пресичането  и документирането  на престъпления свързани със стоки, носещи запазени търговски марки и тяхното незаконно разпространение без разрешение на правоносителя им на територията на гр.Гоце Делчев е извършена проверка на търговски обекти, при която са намерени около 48 бр. спортни комплекти, носещи запазена търговска марка, за които е установено, че се съхраняват с цел продажба без разрешение на правопритежателя.      

При проведените специализирани полицейски операции са задържани  22 лица. Работата продължава.                  

 08 август 2019 | 17:09