МВР

ОД Благоевград

 

10 септември 2020

Официално бяха открити реновираните сгради на РУ-Разлог и РСПБЗН-Разлог

 

На официална церемония  днес в присъствието на кмета на град Разлог инж. Красимир Герчев, Д-р Мария Копанарова – председател на Общински съвет – гр.Разлог, зам. министър Стефан Балабанов, главен комисар Николай Николов – директор на ГДПБЗН и старши комисар Дойчин Дойчинов – директор на ОДМВР-Благоевград бяха открити реновираните  сгради на РУ-Разлог и РСПБЗН-Разлог.

Проектът “Повишаване на енергийната ефективност на административни сгради на РУ - Разлог и РСПБЗН – Разлог“ се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Региони в растеж“ 2014 – 2020г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Реализирането на проекта допринася за подобряване на работната среда на служителите, които се грижат за опазването на обществения ред и пожарната безопасност. След обновяването на сградите е повишена енергийната ефективност, изпълнени са строително-монтажни работи, включващи цялостно топлинно изолиране на външните стени, покрив и под, извършена е подмяна на прозорци и врати и е осигурен достъп за хора в неравностойно положение.

В словото си по повод  откриването на обновената сграда, зам. министър Балабанов благодари на кмета Герчев за доброто партньорство в името на общата цел – подобряване средата за сигурност на населението в общината и заяви, че този проект е един отличен атестат на съвместната работа на районното полицейско управление и пожарната служба с местната общинска администрация. “ Пожелавам на нашите колеги да нямат работа. Да са живи и здрави. Броят на излезлите на сигнал пожарникари да е равен на броя на завърналите се. На полицаите успех в борбата с престъпността. Бъдете живи и здрави!”-каза той.

Изображения

 10 септември 2020 | 13:28