МВР

ОД Благоевград

 

От ОДМВР-Благоевград са предприети необходимите мерки за осигуряване безопасността на празнуващите студенти

06 дек 2017

 

 

По повод студентския празник - 8 декември, от ОДМВР- Благоевград, са предприети необходимите мерки за осигуряване на нормалното протичане на празника, опазването на обществения ред, противодействието на престъпността и гарантирането на безопасността на движението по пътищата От полицейските служители са проведени срещи с органите на местното самоуправление и местната администрация за предприемане на съвместни мерки по време на провеждане на мероприятията. Проведени са срещи със собственици и управители на туристически, питейни, увеселителни и други организирано посещавани обекти, като целта на срещите е акцентиране върху възможните рискове от престъпни посегателства, а също така и даване на препоръки за повишена бдителност и навременно подаване на информация при необходимост. Осъществени са срещи с управителите на фирми, извършващи частна охранителна дейност с цел своевременен обмен на информация и взаимодействие между тях и териториалните полицейски структури за обезпечаване на сигурността и обществения ред преди, по време и след честването на студентският празник. На срещи с охранителите в частните охранителни фирми са проведени инструктажи за засилване на бдителността им и въвеждане на по-строг пропускателен режим в обектите с оглед недопускане на терористични актове и произшествия с тежки последствия. За обезпечаване на сигурността и недопускане на инциденти в курортните населени места в област Благоевград полицейското присъствие е повишено, като са пренасочени допълнителни служители. Създадена е организация за взаимодействие с териториалните структури на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

За периода от 07.12.2017г. до 09.12.2017г. ще бъдат проведени специализирани полицейски акции по ПП1 Е-79 и път II-19 с акцент върху: водачи , управляващи МПС под въздействие на алкохол и/или наркотични или други упойващи вещества, неправоспособни и управляващи технически неизправни МПС водачи, съхранение и продажба на акцизни стоки без наличен задължителен бандеролен знак и на стоки с неясен произход.

 

ОДМВР-Благоевград апелира за спазване на правилата за движение и спазване на разпорежданията на контролните органи. При възникнали инциденти да се сигнализира на единен телефонен номер 112 или в най-близкото полицейско управление.

 

Весел празник!

 06 декември 2017 | 14:54