МВР

ОД Благоевград

 

02 октомври 2019

Над 11 тона канабис са иззети при мащабна акция по линия на противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества, проведена на територията на ОДМВР-Благоевград. Задържано е и лице, разпространяващо амфетамин

На 02.10.2019г. е реализирана съвместна специализирана полицейска операция по линия на противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества, като от служители на Дирекция Жандармерия и полицейски служители на сектор „ПКП“ при ОДМВР-Благоевград е задържан 41-годишен, криминално проявен от с.Илинденци. В дома на същия са намерени и иззети: около 57,1 грама сух канабис и електронна везна, по която направения полеви наркотест е отчел следи от канабис. В хода на работата по случая, в прилежащ имот, ползван от лицето са открити около 12 бр. полусухи канабисови растения с общо тегло около 1,400 килограма, които са били положени да се сушат, а в близост до къщата е намерен и чувал, съдържащ около 4,400 килограма сух канабис.

В хода на съвместните действия в нива, находяща се в местността Бранището, землище на с.Илинденци са намерени засадени около 11 бр. тревисти растения с общо тегло около 89 килограма и около 78 бр. полусухи растения с общо тегло около 20,300 килограма, положени да се сушат. След направен полеви тест всички растения са реагирали положително на канабис.

На 02.10.2019г., от полицейски служители на РУ-Сандански, е проведена специализирана полицейска операция по линия на противодействие на производството и съхранението на наркотични вещества, при която в местността Дигнен камен, землище на с.Микрево са открити две ниви със засадени съответно около 704 бр. тревисти растения с общо тегло около 6 100 килограма в първата и засадени около 765 бр. тревисти растения с общо тегло около 5 300 килограма във втората нива. След направен полеви тест растенията са реагирали положително на канабис.

На 02.10.2019г. в местността Дурчовец, землище на с.Гега, от полицейски служители на РУ-Петрич, е открита нива в обезлесен участък на Държавен горски фонд със засадени около 54 бр. канабисови растения с общо тегло около 108 килограма.

В резултат на проведена, на 01.10.2019г. в гр.Банско, специализирана полицейска операция на по линия на противодействие на престъпления свързани с наркоразпространението, в района на ул.“Георги Бенковски“ в града, от полицейски служители на РУ-Банско, е извършена проверка на 22-годишна жена от гр.Банско, при която са намерени две полиетиленови пликчета, съдържащи около 3,22 грама амфетамин. В хода на работата по случая е извършено претърсване в жилище в града, обитавано от същата, където са намерени още около 3,32 грама бяло вещество, реагиращо положително на амфетамин. 22-годишната жена е задържана със заповед за задържане до 24 часа.

Работата продължава
Изображения

 02 октомври 2019 | 17:48