МВР

ОД Благоевград

 

17 декември 2018

За поредна година в Банско пристигнаха командированите гръцки и румънски полицаи, които заедно с българските си колеги ще работят в смесени екипи през зимния туристически сезон

 

На 17.12.2018г. в Банско, от старши комисар Николай Хаджиев директор на ОДМВР – Благоевград и г-н Георги Икономов кмет на гр.Банско, официално бяха посрещнати командированите гръцки и румънски полицаи, които заедно с българските си колеги ще работят в смесени екипи през зимния туристически сезон в града. Гръцките полицейски служители бяха придружени от г-н Христос Кириазакис – аташе на гръцката полиция в България, а румънските полицаи от главен комисар Флорин Йонуц Марин от дирекция „Охранителна полиция“.

В съответствие с постигнатите договорености между Министерство на вътрешните работи на Република България, Министерството на обществения ред на Република Гърция и Генералния инспекторат на Румънската полиция и съгласно утвърдилата се практика за сформиране на съвместни наряди с полицейски служители от държавите – членки на Европейския съюз, за изпълнение на дейностите по осигуряване на сигурността на чужди туристи и гости в обслужваната територия от РУП Банско, за времето от 17 декември 2018г. до 15 март 2019 г., са командировани полицейски служители от Р.Гърция и Р.Румъния, които съвместно с българските си колеги ще осъществяват патрулно-постова дейност за опазване на обществения ред през зимния туристически сезон.

„За поредна година тази утвърдената практика ще бъде в полза на чуждестранните туристи в гр.Банско. Присъствието на гръцките и румънските полицейски служители ще допринесе за спокойствието на туристите от двете държави. Убедени сме в предимствата на съвместните патрули между български и румънски полицаи, както и български и гръцки полицаи. Присъствието на нашите колеги спомага за диалога и взаимодействието, особено с румънските и гръцки туристи. Нашата цел е туристите да се чувстват защитени на територията на гр.Банско“ - заяви  директорът на ОДМВР-Благоевград ст.комисар Николай Хаджиев. Той допълни също, че от ОДМВР-Благоевград ще се командироват 37 полицейски служители, които ще подпомагат за опазването на обществения ред до края на сезона. Ще са изградени три временни КПП с постоянно полицейско присъствие. Допълнителни сили ще има в града, начална станция, Бъндеришка поляна и м. “Шилигарника“, а във връзка с провеждането на Световната купа по ски ще има присъствие на служители на ЗЖУ-София“.

Старши комисар Николай Хаджиев призова гражданите и гостите на гр.Банско да бъдат бдителни  и своевременно да уведомяват органите на реда за всяко нарушение на обществения ред за да се предприемат необходимите мерки и да се реагира своевременно.

Задоволство от добрите резултати на наложилата се практика бе изказано от кмета на гр.Банско г-н Георги Икономов, както от г-н Христос Кириазакис – аташе на гръцката полиция в България и от главен комисар Флорин Йонуц Марин от дирекция „Охранителна полиция“ на Румъния.

 

Изображения

 17 декември 2018 | 16:07