МВР

ОД Благоевград

 

19 декември 2022

Започва работата на смесените екипи от български и румънски полицаи в Банско

В зимния курорт пристигнаха командированите от Румъния служители на реда, които ще патрулират заедно с българските си колеги през зимния туристически сезон.

Румънските полицаи бяха посрещнати днес от началника на отдел „Оранителна полиция“ при ОДМВР - Благоевград комисар Димитър Ичев и кмета на Банско Иван Кадев. Командированите служители на реда ще патрулират в съвместни екипи заедно с българските си колеги през зимния туристически сезон. Те бяха придружени от Александро Йоргулеску -полицейско аташе в България.

 

Смесените екипи ще осъществяват патрулно-постова дейност за опазване на обществения ред за времето от 20 декември 2022 година до 15 март 2023 година.  Утвърдената вече практика за съвместно патрулиране ще бъде в полза на чуждестранните туристи в Банско, като присъствието на румънските полицейски служители ще допринесе за спокойствието на туристите от двете държави.

 

На територията на РУ-Банско и РУ-Разлог са командировани полицейски служители от други областни дирекции на МВР в страната, както и служители на Главна дирекция „Жанданрмерия, специални операции и борба с тероризма“, които съвместно с колегите си от ОДМВР-Благоевград ще осъществяват контрол на пътното движение и охраната на обществения ред и сигурността на гражданите. Засилено полицейско присъствие ще има на входно- изходните артерии водещи от и към Разложката котловина, както и курортните селища в нея. Допълнителни сили ще има в гр. Банско на местата с висока концентрация на хора -  на началната лифт станция, на Бъндеришка поляна и в местността Шилигарника.

 

 

Изображения

 19 декември 2022 | 15:54