МВР

ОД Благоевград

 

13 декември 2022

Заместник главният секретар на МВР- главен комисар Станимир Станев бе гост на церемонията за връчването на годишните награди на отличените в конкурса за магистрати и полицаи "Страхливият умира всеки ден, смелият - само веднъж“

На тържествена церемония днес в присъствието на заместник главния секретар на МВР – главен комисар Станимир Станев бяха връчени наградите "Джовани Фалконе" за полицаи и магистрати, отличени в тазгодишното издание на конкурса "Страхливият умира всеки ден, смелият - само веднъж“.

Конкурсът в памет на италианския магистрат Джовани Фалконе е учреден през 2009 г. от община Благоевград със съдействието на посолството на Република Италия. Целта му е да се подпомогнат усилията на магистратите и полицаите, да защитават обществените интереси и авторитета на професията си, да съдействат за ограничаване на корупцията, влиянието на организираната престъпност, престъпленията срещу деца чрез интернет, както и за намаляване на криминалните прояви на местно и национално ниво.

Главен комисар Станев благодари на Общинския съвет по наркотични вещества в Благоевград лично от свое име и от името на служителите в МВР за отправената покана. „За нас като служители на МВР е от особено значение за ежедневната ни работа да имаме ярки примери на такива смели хора, за които борбата с престъпността, с беззаконието и с несправедливостта е една истинска кауза – осъзната, човеколюбива, достойна за уважение. Без капка съмнение Джовани Фалконе – смелият италиански магистрат, загинал „само веднъж“, е един от символите в тази борба“ – каза той.

Директорът на ОДМВР-Благоевград старши комисар Георги Кандев прие плакет и грамота, с които е отличен детектив Марио Вълков, служител в Полицейското управление в гр. Нортлейк, щат Илинойс, Съединени американски щати, който е президент на БЪЛГАРО-АМЕРИКАНСКАТА ПОЛИЦЕЙСКА АСОЦИАЦИЯ. „Трябва да бъдем горди, че макар и на хиляди километри от България, членовете на БАПА съхраняват непримиримия български дух в борбата си за един по-справедлив и сигурен свят“ – каза старши комисар Кандев и допълни, че всички наши сънародници, които нито за миг не са забравили корените си, ежедневно и безукорно се трудят в полза на обществото и вдъхновено следват девиза: „Да защитавам и служа!“.

От кметът на община Благоевград Илко Стоянов и съдия Катя Бельова в Окръжен съд Благоевград бяха връчени грамоти на отличените служители от ОДМВР-Благоевград: старши инспектор Иван Гераков – началник група „Противодействие на криминалната престъпност“ към отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР-Благоевград, Светослав Митев – инспектор в група  "Противодействие на криминалната престъпност“ към отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР-Благоевград и Вержиния Лазарова – инспектор ИБППМН в група "Противодействие на криминалната престъпност“ към отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР-Благоевград. Те получиха признание за приноса си в ограничаване разпространението и употребата на наркотици, трафика на деца и възрастни, корупцията и тероризма.

Изображения

 13 декември 2022 | 15:36