МВР

ОД Благоевград

 

12 ноември 2021

Двама задържани при спецоперация за противодействие на престъпления срещу политическите права на гражданите на територията на община Благоевград

Специализираната полицейска операция е осъществена през вчерашния ден от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОДМВР-Благоевград. В рамките на процесуално-следствените действия, извършени по сигнал, в магазин в с. Лешко са намерени и иззети: мобилен телефон, две тетрадки и тефтер с изписани множество имена. Задържан е собственикът на търговския обект, в мобилния телефон на когото са открити записани множество ЕГН-та на лица. Заедно с представители на Териториалната дирекция на НАП –Благоевград е извършена инспекция на магазина, където са открити множество нередности – продажба на цигари, без разрешително за извършване на такава търговска дейност, неиздаване на бележки при покупка на стоки.

 

В ареста на полицейското управление в Благоевград е задържана и местна жителка – при обиск от нея е иззета парична сума, предназначена по първоначални данни за склоняване към гласуване за определена политическа партия.

 

По случаите са образувани досъдебни производства. Действията на служителите на ОДМВР – Благоевград, в рамките на разпоредената национална операция, продължават.

 

 


Изображения

 12 ноември 2021 | 11:08