МВР

АПН

 

Международна конференция “СИГУРНОСТТА В ЮГОИЗТОЧНА ЕВРОПА. ОБЩЕСТВЕНА СИГУРНОСТ, НЕПРЕКЪСВАЕМОСТ НА БИЗНЕСА И ЛИЧНА БЕЗОПАСНОСТ” и специализирана изложба ЗАЩИТА И СИГУРНОСТ ще се проведат за седми пореден път в Интер Експо Център – София.

08 сеп 2009

От 10 до 12 септември 2009 г. за седми пореден път в Интер Експо Център – София ще се проведат международна конференция “СИГУРНОСТТА В ЮГОИЗТОЧНА ЕВРОПА. ОБЩЕСТВЕНА СИГУРНОСТ, НЕПРЕКЪСВАЕМОСТ НА БИЗНЕСА И ЛИЧНА БЕЗОПАСНОСТ” и специализирана изложба ЗАЩИТА И СИГУРНОСТ.

Форумът се превърна в традиция, с която ежегодно се отбелязвт трагичните събития, свързани с атентатите в Ню Йорк на 11 септември 2001 г. и последвалите ги други огнища на тероризъм, както и нашата грижа за сигурността в региона.Тази инициатива се провежда под патронажа на Президента на РБългария и Върховен главнокомандващ на въоръжените сили г-н Георги Първанов.
Международната конференция и изложба „Сигурността в Югоизточна Европа” се провеждат с идеята да се утвърди ролята на България като ключов център на стабилност в региона, както и на българската столица като естествен домакин за обсъждане на проблемите, постиженията и предизвикателствата на сигурността пред правителствата и институциите, гражданите и бизнеса.
Участие ще вземат Министерството на вътрешните работи, Министерството на външните работи, Министерството на отбраната, Министерството на образованието, младежта и науката, Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, БАН, ДАНС, Асоциацията на полицейските началници,  ЮКОНОМИКС  и представители на частния сектор.
Конференцията ще бъде открита с пленарна сесия на 10.09.2009 г. от 10.00 ч. Предвижда от 11.00 ч. откриване на специализираната изложба “Защита и сигурност 2009”, разглеждане на експозицията от официалните гости и участниците във форума, както и наблюдаване на демонстрации от структури на МВР и ГД “НСГЗ”.На 11.09.2009 г. ще се проведе заключителна пленарна сесия, на която обръщение към участниците ще направи г-н Цветан Цветанов, заместник министър-председател и министър на вътрешните работи.
Членовете на Асоциацията са поканени за всички мероприятия на конференцията  и съпътстващата я изложба "Защита и сигурност". Влизането в района на Интер Експо и Конгресен Център ще става срещу представяне на служебна карта.

 23 май 2017 | 18:09