МВР

АПН

 

Десето юбилейно издание на международната научна конференция “Сигурността в Югоизточна Европа”

19 сеп 2012

На 11 септември 2012 г. в Интер Експо Център - гр. София ще се проведе десетото юбилейно издание на международната научна конференция “Сигурността в Югоизточна Европа”. Тази година фокусът на конференцията ще бъде насочен към темата “Геополитическата динамика в Черноморския регион и сигурността в Югоизточна Европа”.

Членовете на Асоциацията са поканени за всички мероприятия на конференцията.

Влизането в района на Интер Експо и Конгресен Център ще става срещу представяне на карта и съгласно списък.


Началото на този форум е поставено през 2003 година и оттогава се провежда ежегодно, давайки възможност за дискусии по актуални и важни за страната и региона проблеми, свързани със сигурността.
Конференцията се утвърди като традиция, с която ежегодно се отбелязват трагичните събития, свързани с атентатите в САЩ на 11.09.2001 г. Постепенно тази инициатива се свърза със сигурността на Югоизточна Европа, борбата с тероризма и организираната престъпност, безопасността и защитата на обществото и инфраструктурата от различни по характер кризи и бедствия.
Предвижда се деловата работа на конференцията да бъде разпределена в три секции, озаглавени: "Вътрешна сигурност и обществен ред", "Регионална сигурност и отбрана" и "Енергийна сигурност, новата роля на Черноморския регион в енергийните доставки" (с два панела: първият - „Енергийна сигурност”, а вторият - "Сътрудничеството като императив за изграждане на капацитет за справяне с бедствията в Черноморския регион").


 

Прикачени документи Проект - програма   (pdf - 108,00KB) - 11 юни 2017 14:41

 23 май 2017 | 18:09