МВР

АПН

 

Асоциацията на полицейските началници изразява своята подкрепа за ръководителите и служителите на МВР и техните действия в разпоредените мерки, свързани с обявеното от Народното събрание на Р България Извънредно положение в страната

14 апр 2020

Уважаеми г- н Министър,
Г-н Главен Секретар,
Г-да директори на Национални служби,
Уважаеми колеги,
Асоциацията на полицейските началници изразява своята подкрепа за ръководителите и служителите на МВР и техните действия в разпоредените мерки, свързани с обявеното от Народното събрание на Р България Извънредно положение в страната.
Пандемията от COVID-19 постави цялата страна в тежка и непредвидима ситуация. Ситуация, която изисква вашата компетентна намеса не само в изпълнение на задачите по опазване на обществения ред, борбата с престъпността и границите на страната, но и задачи по спасяване на човешки животи. В тази ситуация голяма част от вас са на първа линия при пациентите или гражданите в карантина. Тежестта и очакванията към вашия труд, висок морал и професионализъм са огромни и обществото оценява по достойнство вашите усилия.
Мнозина от вас работят в екстремни условия, без достатъчно защитни средства, в напрегнат денонощен режим, но стриктно изпълняват своя професионален дълг. Нашите мисли са и с тези от вас, които се заразиха и излагат на ежедневен риск себе си и семействата си.
Искаме да изразим най-дълбокото си уважение към вас в тези трудни за всички дни. Благодарим ви, че продължавате да бъдете в служба на цялото общество, за запазване здравето и живота на българските граждани!
Бъдете здрави колеги!
Председател на УС на Асоциацията на полицейските началници
Румен Стоилов
P.S.Управителният съвет на Асоциацията на полицейските началници на свое заседание реши Асоциацията да дари 2500 лв. на МВР за закупуване на необходими защитни средства за служителите.

 14 април 2020 | 12:39