МВР

Академия на МВР

 

01 октомври 2019

Тържествено откриване на новата учебна 2019/2020 година и честване на 50-годишния юбилей на Академията на МВР

Днес, 1 октомври, с тържествена церемония в Академията на Министерството на вътрешните работи бе поставено началото на новата учебна 2019/2020 година и на честванията по повод 50 години висше образование в университета.

Сред присъстващите бяха представителите на ръководството на Министерството на вътрешните работи, депутати, директори на дирекции, ръководители на институции и организации, бивши и настоящи служители, близки на обучаемите и други гости.

Тържеството бе открито от министър Младен Маринов, който прие строя на курсантите, а под звуците на българския химн бяха вдигнати родния трикольор и знамената на Академията и на Европейския съюз. След тържествения водосвет бяха поставени венци и отдадена почит в памет на загиналите при изпълнение на служебните си задължения служители на МВР.

Интерес предизвика демонстрацията, която обучаеми от факултетите „Полиция“ и „Пожарна безопасност и защита на населението“ бяха  подготвили за присъстващите - полицейска акция по залавяне на нарушители на реда и гасене на пожар и оказване на помощ на пострадали при тежко пътно-транспортно произшествие.

Тържеството продължи с приветствено слово на ректора старши комисар доц. д-р Неделчо Стойчев, който не криеше вълнението и гордостта си от постигнатото през тези 50 години. „Всички ние, настоящи представители на Академията, ревностно и отговорно изпълняваме благородната си мисия – да изграждаме професионално подготвени кадри за Министерството на вътрешните работи, за администрациите в сферата на правозащитната дейност и сигурността, за гражданския сектор“. Днес Академията представлява съвременен образователен и обучителен център, заемащ достойно място сред висшите учебни заведения у нас и в чужбина. За успехите на Академията говори фактът, че години наред тя държи първенството във висшето образование в направление „Национална сигурност“, а в направленията „Архитектура, строителство и геодезия“ и „Администрация и управление“ си оспорва призовите места с най-изявените в тези области български университети. Ректорът отбеляза, че за тези постижения специални заслуги има политическото и професионалното ръководство на министерството, за което лично им благодари. А по повод началото на учебната година той пожела на всички ползвотворна работа, постоянство, всеотдайност, упоритост и удовлетвореност.

Министър Маринов също поздрави от трибуната присъстващите по случай 50-годишния юбилей – време, през което Академията се утвърди и изгради авторитет и доверие сред хората. „Ръководството на Министерството ще продължи да подкрепя Академията в нейното развитие“ – тези думи на министъра прозвучаха като признание към труда на преподавателите и ръководителите на университета, но и като поощрение към бъдещите служители в МВР – курсантите. Той изрази своята убеденост в техните възможности и мотивация и им пожела да трупат знания и опит, за да постигнат целите си и да станат наистина достойни служители.

Ректорът старши комисар доц. д-р Неделчо Стойчев връчи Почетния знак на Академията на МВР на заслужили политически и професионални дейци в знак на признателност и уважение за приноса им към институционалното изграждане и развитието на образователната и научно-изследователската дейност на Академията.

По повод 50-годишния юбилей на Академията бяха получени множество поздравителни адреси, за което изказваме благодарност към всички – Вашите думи и признание означават много за нас!

Празникът продължи с атрактивна културна програма, включваща изпълнения на курсанти и на представителния оркестър на Академията под диригентството на Александър Иванов.

Честит празник, уважаеми колеги и обучаеми!

 

Успешна учебна година и на добър час!

 01 октомври 2019 | 16:32