МВР

Академия на МВР

 

01 октомври 2021

Тържествено начало на учебната година в Академията на МВР

На 1 октомври по традиция в Академията на МВР се поставя началото на новата учебна година и се отбелязва празника на университета. Този дългоочакван момент отново събра обучаеми, преподаватели, служители и много гости, споделящи ценностите и подкрепящи мисията на нашата Академия.

С тържествен марш главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров прие курсантския строй. Пред паметника на загиналите служители от Министерството на вътрешните работи, под звуците на българския химн, изпълнен от Представителния духов оркестър на Академията на МВР, бе издигнат родният трибагреник и отслужен водосвет.

Поздрав към присъстващите отправи ректорът на Академията старши комисар доц. д-р Руси Янев. От позицията на своя дългогодишен преподавателски опит той изтъкна огромното значение на пълноценния учебен процес за добрата професионална подготовка на курсантите: „За нас обучението е отговорен и задълбочен процес, по време на който се полага здравата теоретична основа и се усвояват основните професионални и етични принципи, ръководещи работата на всеки бъдещ служител на реда.“ Ректорът отдаде заслужена благодарност към  академичния и административния състав за старанието и ежедневния труд за постигане на високото ниво на образованост и професионална компетентност у обучаемите. В своето обръщение към курсантите ст. комисар доц. д-р Руси Янев ги поздрави за избора им да се  обучават в Академията и ги призова да отстояват с чест и достойнство призванието, на което са се посветили.

Като отговор и обещание бе обръщението от името на първокурсниците. В него те бяха въплътили удовлетвореността си от постигнатия до момента успех и заявиха своята висока мотивация и готовност да работят и учат активно и с всички сили, за да бъдат полезни и служат достойно на обществото и гражданите на нашата страна.

От името на висшето ръководство на МВР приветствие поднесе главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров. Той отбеляза успехите на Академията, постигнати през годините – водещите позиции в Рейтинговата система на висшите училища у нас, разнообразната и ефективна международна дейност и отличните резултати от обучението на курсанти и служители. Всичко това се дължи на натрупания ценен професионален опит, на знанията и ерудицията на преподавателите, на които той благодари за всеотдайността и приноса им в професионалната подготовка на кадрите. Главният секретар благодари на академичното ръководство за стремежа към непрекъснато развитие и модернизиране на учебния процес и постигането на високи научни стандарти.

„Вашето обучение тук ще бъде един от най-интересните и ползотворни периоди от професионалното Ви развитие“ – с тези думи главен комисар Петър Тодоров се обърна към курсантите. Той ги поздрави за амбицията им да се включат в редиците на служителите на МВР и им пожела да са все така мотивирани и с ясно съзнание за високата отговорност, която са поели при избора на професия.

Атмосферата и настроението на присъстващите повишиха празничния си заряд благодарение и на тържествения концерт на Представителния духов оркестър на Академията на МВР под диригентството на Александър Иванов.

Гости на празника бяха също министърът на културата проф. Велислав Минеков, директори на дирекции в МВР, преподаватели, бивши и настоящи служители и други. Благодарим на всички, за съпричастността към вълнението и радостта от предстоящите срещи!

Пожелаваме на всички обучаеми, преподаватели и служители в Академията на МВР смелост в преодоляването на предизвикателствата и устрем в покоряването на високи научни хоризонти!

Успешна учебна година!

Изображения

 01 октомври 2021 | 14:00