МВР

Академия на МВР

 

Обръщение на ректора на Академията на МВР проф. дн Любомир Тимчев

26 мар 2020

Уважаеми курсанти, студенти и стажанти от Академията на МВР,

Обръщам се към Вас по повод удължаването срока на Вашето неприсъствено обучение до 13.04.2020 г. Няма да споменавам причините, довели до този безпрецедентен подход в историята на висшето образование в нашата страна. Ще кажа само, че има моменти, в които волята и характерът са по-важни и необходими от знанията. Това са моментите, които показват не дали знаем, а дали можем да се справим.

Повярвайте, на нас, преподавателите, също ни е пусто без Вас и бихме предпочели шума от разговорите в коридорите и Вашите въпроси в аудиториите, но, както всички знаем, в този момент е по-важно да сте си у дома, както ни съветват, за да запазим себе си и близките си от този толкова коварен вирус.

Надявам се обаче, нещо повече, ВЯРВАМ, че ГОСПОД ще ни запази като НАРОД и СТРАНА. ВЯРВАМ, че на света няма бедствие, което да повлияе на мотивацията Ви като бъдещи ПАЗИТЕЛИ на реда в тази ПРЕКРАСНА страна и спокойствието на този КРАСИВ и МЪДЪР народ.

В този смисъл си позволявам да Ви призова да се пазите и обърнете внимание на качените учебни материали в платформите на АМВР. Избрахме този подход, за да имате самостоятелност в подготовката си и покажете за сетен път, че приемането Ви в нашия университет не само че не е случайно, но е закономерно. Материалите са придружени с указания за Вашето т. нар. електронно обучение. Прочетете ги внимателно, като молбата ми е да се придържате към тях, спазвайки изискванията за защита на класифицираната информация.

Не забравяйте онази крилата фраза, че бурите в живота идват не само, за да разрушават, но и да разчистят пътя за нещо ново. Това в случая трябва да е показване на Вашите характер, воля и умение да се справяте в непривични ситуации.

Знаете, че за мен сте значими дори само заради факта, че сте избрали именно нашето училище за професия и образование.

БЛАГОДАРЯ на всички Ви за това, че и в този труден момент продължавате да изпълнявате задълженията си като курсанти в АМВР, а някои от Вас помагат в структурите на министерството, какъвто е случаят със системата за спешни повиквания с единен европейски номер 112!

Това е още един повод да се ГОРДЕЯ с Вас и да заявявам, че училището ни е не само номер едно в професионалното направление „Национална сигурност“, но Вие сте достоен избор като бъдещи ПАЗИТЕЛИ на реда и пожарната безопасност и защита на населението в това ПРЕКРАСНО кътче на земята.

Няма значение срещу какво сме изправени. Ние от Академията на МВР винаги побеждаваме!

Желая спорна работа на НАЙ-ДОБРИТЕ студенти в НАЙ-ДОБРОТО училище в страната!!! В случай че имате въпроси, знаете как да ме намерите.

Ваш преподавател, колега и приятел – Л. Тимчев

 27 март 2020 | 16:34