МВР

Академия на МВР

 

08 юни 2018

Учебно посещение на 4-ма курсанти от Академия на МВР във федерална провинция Райнланд-Пфалц

Академията на МВР поддържа дългогодишно сътрудничество с Полицейското висше училище на германската федерална провинция Райнланд-Пфалц. В периода 12 - 20.05.2018 г. четирима курсанти - Бетина Бориславова Банчева, Симона Стоянова Василева, Христо Владимиров Славков и Кристиян Николаев Петков, бяха на посещение в германската провинция.

На 14.05.2018 г. се проведе официалното откриване на международната обменна седмица и курсантите са били разделени в работни групи заедно с другите курсанти от участващите държави - Германия, Швейцария, Румъния, Полша, Естония, Финландия и Испания.

На следващия ден българските курсанти са представили презентации относно Академия на МВР и българската полицейска система. По-късно през деня е проведен волейболен турнир между работните групи със символични  награди. Курсантите са посетили и град Триер. Там са посетили дирекция на Полицията и полицейски участък, където са били запознати с материално-техническото осигуряване на автопатрулите. След това са посетили старинната част на града.

В четвъртък са се провели часове в полицейското училище на тема „Идеи за бъдещето на Европа“ и са били запознати с екипировката на полицейските служители. По-късно са посетили град Бернкастел-Кюс.

Обучението е завършило с презентация на постигнатите резултати от проведените през седмицата работни срещи.
Изображения

 08 юни 2018 | 11:17