МВР

Академия на МВР

 

28 май 2018

VІІІ международен фестивал на духовите оркестри и традиционните одрински храни

Представителният духов оркестър при Академията на МВР взе участие в VІІІ международен фестивал на духовите оркестри и традиционните одрински храни, който се проведе в град Одрин, Република Турция, в периода 10-14 май 2018 г. Делегацията беше ръководена от заместник-ректора на Академията на МВР комисар доц. д-р инж. Валентин Чочев.

Във фестивала взеха участие 13 (тринадесет) духови оркестъра от София, Разград, Добрич, Турция – 5 оркестъра, Полша, Румъния, Унгария, Украйна и Молдова.

Всички духови оркестри участваха в дефилир, който започна от община Одрин до центъра на града. По време на дефилира Представителният духов оркестър при Академията на МВР изпълняваше български маршове.

Фестивалът бе тържествено открит от кмета на град Одрин - г-н Реджеб Гюркан, който на специално изградена в центъра на града сцена приветства участниците и връчи на всички диригенти благодарствени плакети, в това число и на диригента на Представителния духов оркестър при Академия на МВР г-н Александър Иванов, след което последва изпълнение на оркестъра.

На 12 май 2018 г. всички духови оркестри отново участваха в дефилир, който започна от моста на река Марица и продължи до природен парк в покрайнините на град Одрин, където се проведе тържество във връзка с традиционните одрински храни. По-късно вечерта оркестрите изнесоха концерт на сцената в центъра на града.

По време на фестивала се проведе среща с кмета на община Одрин г-н Реджеб Гюркан. На срещата той изрази голямата си благодарност към всички участници в VІІІ международен фестивал на духовите оркестри и традиционните одрински храни, като изрази надежда, че следващата година отново ще присъстват на фестивала. От своя страна, комисар доц. д-р Валентин Чочев също благодари на г-н Гюркан за поканата и възможността Представителният духов оркестър при Академия на МВР да вземе участие във фестивала, както и за много добрата организация. В знак на уважение и приятелство бяха разменени традиционни за двете страни сувенири. Сувенири бяха поднесени и на директора на дирекция „Култура“ към община Одрин - г-н Авджъ, и диригента на одринския духов оркестър - г-н Сюлейман.

Диригентът на духовия оркестър при Академия на МВР г-н Александър Иванов получи поздравления както от диригентите на останалите състави, така и от присъстващите на концертите жители и гости на град Одрин за разнообразната програма и отличните изпълнения на оркестъра. Високият професионализъм на Представителния духов оркестър при Академията на МВР бе отбелязан и в публикации на местната преса.

Изображения

 28 май 2018 | 15:07