МВР

Академия на МВР

 

31 октомври 2018

Честит празник на народните будители!

По случай 1 Ноември - Ден на народните будители, в Академията на Министерството на вътрешните работи се състоя празничен концерт. Ректорът на Академията старши комисар доц. д-р Неделчо Стойчев поздрави целия състав на учебното заведение и пожела на всички да се гордеят и да пазят българския дух и традиции. Той се обърна към колегите си преподаватели  с посланието, че имат изключително отговорния ангажимент към възпитаването и духовното израстване на поколенията в лицето на курсантите и обучаемите в АМВР и трябва всеки ден да работят упорито и да дават своя принос за тази кауза.
Празниците са повод да си спомним и почетем миналото, но също и да си обещаем светло и просветено бъдеще, да мобилизираме съзидателните сили у себе си и заедно да градим един по-добър свят.
Празникът се превърна в двойно тържество, тъй като двама от преподавателите в Академията - проф. д-р Владко Иванов и доц. д-р Стефан Димитров, отбелязват своите 60-годишни юбилеи. От името на министъра на вътрешните работи ректорът на Академията им връчи „Почетен знак на Министерството на вътрешните работи II степен“ за всеотдайността в службата им и постигнатите трайно високи резултати. С много патос и гордост двамата юбиляри поднесоха своите благодарствени слова пред присъстващите в залата.
Празникът продължи с богата програма от българска народна музика в изпълнение на представителния оркестър на Академията на МВР. Заради своето изкуство и емоционалния заряд, който предават на околните всеки път, когато изнасят своите спектакли, музикантите от оркестъра заемат достойно място сред будителите на нашата Академия!

Изображения

 31 октомври 2018 | 15:55