МВР

Академия на МВР

 

Церемония по полагане на клетва на стажанти от факултет „Пожарна безопасност и защита на населението“ при Академията на МВР

12 юли 2017

На 10.07.2017 г. във факултет „Пожарна безопасност и защита на населението“ при Академията на МВР се проведе церемония за завършване на обучението и полагане на клетва по чл. 146, ал. 1 от Закона за Министерството на вътрешните работи от завършващите курса за Първоначална професионална подготовка стажанти за нуждите на СДПБЗН.

Официални гости бяха зам.-министърът на вътрешните работи г-н Красимир Ципов, зам.-министърът на вътрешните работи г-н Стефан Балабанов, зам.-министърът на вътрешните работи г-н Минко Белнер, директорът на ГДПБЗН гл. комисар Николай Николов, кметът на Столична община г-жа Йорданка Фандъкова, ректорът на АМВР ст. комисар доц. д-р Неделчо Стойчев, директорът на СДПБЗН ст. комисар Веселин Гетов, началници на районните столични пожарни.

Тържеството започна с издигане на националния флаг. След отслужване на църковен водосвет за здраве и успехи ректорът на АМВР произнесе поздравително слово, като пожела на завършилите курса да изпълняват добросъвестно служебните си задължения и да се грижат за здравето и живота на софиянци. Със слова към стажантите се обърнаха и зам.-министърът на вътрешните работи, директорът на ГДПБЗН и кметът на Столична община.

В този тържествен ден се наградиха всички обучаеми от курса за първоначална професионална подготовка, които активно са участвали както в учебната дейност, така и в спортните мероприятия, организирани от спортен клуб „Файер академи“. Прочетоха се заповедите за награждаване за успех и спортни постижения на отличилите се стажанти и им се връчиха дипломи, грамоти и купи.

Церемонията завърши с официално полагане на клетвата. 

Изображения

 12 юли 2017 | 15:40