МВР

Академия на МВР

 

08 юни 2018

Учебно посещение на 4-ма курсанти от Академия на МВР във федерална провинция Райнланд-Пфалц

Академията на МВР поддържа дългогодишно сътрудничество с Полицейското висше училище на германската федерална провинция Райнланд-Пфалц. В периода 12-20.05.2018 г. четирима курсанти - Слав Атанасов, Цветомир Цветков, Огнян Огнянов и Мима Самарджиева, бяха на посещение в германската провинция.

На 14.05.2018 г. бе проведено официалното откриване на международната обменна седмица и курсантите са били разделени в работни групи, заедно с другите курсанти от участващите държави - Германия, Швейцария, Румъния, Полша, Естония, Финландия и Испания.

На следващия ден българските курсанти са представили презентации за Академията на МВР и българската полицейска система. По-късно през деня се проведе волейболен турнир между работните групи със символични награди. Курсантите са посетили град Триер - Дирекция на полицията и полицейски участък, запознали са се с материално-техническото осигуряване на автопатрулите и са разгледали старинната част на града.

В четвъртък са се провели часове в полицейското училище на тема „Идеи за бъдещето на Европа“ и са били запознати с екипировката на полицейските служители, след което са посетили и град Бернкастел- Кюс.

Обучението е завършило с представяне на презентация за постигнатите резултати от проведените през седмицата работни срещи.

 

 

Изображения

 14 юни 2018 | 08:34