МВР

Академия на МВР

 

01 октомври 2018

Тържествено откриване на учебната година в Академията на МВР

Днес, 01 октомври, в Академията на МВР официално и тържествено бе открита новата учебна година и отбелязан професионалния празник на учебното заведение. На събитието присъстваха политическото и професионалното ръководство на министерството, представители на дирекции в МВР, ръководители на други служби, родители, близки и приятели на курсантите.

След традиционния тържествен водосвет министър Младен Маринов поздрави бъдещите полицаи по случай началото на учебните занятия и им пожела упоритост и всеотдайност. Като служител, преминал през всички степени на йерархията, той им даде своя личен пример за отдаденост и последователност, за отговорност и удовлетворение от изпълнения дълг.

Ректорът на АМВР старши комисар Неделчо Стойчев също поздрави курсантите и ги мотивира с думите: „Човек се оценява според изборите, които прави. Вие направихте правилния избор, като избрахте да учите в Академията.“ Празникът бе еднакво вълнуващ както за обучаемите, така и за преподавателите от АМВР, които за поредна година посрещат курсантите, готови да дадат всичко от себе си за обучението и израстването на бъдещите пазители на реда.

Празнична атмосфера и настроение създадоха групите по различни видове изкуства от 144-то средно училище „Народни будители“ – гр. София, които изнесоха богата фолклорна програма.

Изображения

 01 октомври 2018 | 16:08