МВР

Академия на МВР

 

30 октомври 2018

Тържествена церемония по връчване на дипломите на курсантите и студентите от Випуск 2018 на Академията на МВР

Днес, 30.10.2018 г., на тържествена церемония бяха връчени дипломите на Випуск 2018 на Академията на Министерството на вътрешните работи - бакалаври от специалностите Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред, Гранична полиция, Пожарна и аварийна безопасност, Публична администрация и Корпоративна сигурност.

Гости на тържеството бяха министърът на вътрешните работи г-н Младен Маринов и членовете на политическия кабинет, директори на дирекции от МВР, преподаватели, родители и близки на завършващите.

Подобаващо за празника Оркестърът на Академията на МВР посрещна гостите с изпълнение на тържествени маршове, а когато зазвуча българският химн, първенецът на випуска Снежана Топалова издигна родния трикольор.

В духа на традициите в началото на церемонията бе отслужен празничен водосвет, след което бе дадена думата на официалните лица за поднасяне на приветствия.

Ректорът на Академията на МВР старши комисар доц. д-р Неделчо Стойчев поздрави курсантите за успешното завършване от свое име и от името на преподавателите. „Ние бяхме не само Ваши преподаватели, но и свидетели на Вашето израстване“ – с истинска гордост се обърна той към възпитаниците на Академията и ги призова да запазят морала и ценностите, в духа на които са възпитавани през изминалите 4 години. Ректорът пожела на всички завършващи много успех в кариерата, смело да вървят по избрания път, да преследват и постигат целите си.

Успешна реализация на бъдещите полицаи пожела и министърът на вътрешните работи г-н Младен Маринов. От  позицията на своя професионален опит той им сподели, че оттук нататък ги очакват предизвикателства и трудности, че в процеса на своята реализация им предстоят много и различни битки. Но, когато службата се опира на закона в името на сигурността на родината и гражданите, всичко е преодолимо. Като поздрав, пожелание и напътствие прозвучаха думите му „Вярвам, че ще се справите!“

Заместник-ректорът на Академията на МВР доц. д-р инж. Валентин Чочев прочете заповеди за награждаване на първенците на випуска. Официалните гости връчиха дипломите, след което курсантите положиха клетва съгласно Закона за Министерството на вътрешните работи.

 

На добър час на Випуск 2018 на Академията на МВР!

 31 октомври 2018 | 08:46